Okinawa houdt Japan’s eerste Pink Dot LGBT pride festival

pinkdotokinawa
Op zondag 14 juli zal er in Japan voor het eerst een Pink Dot LGBT pride festival gehouden worden. Het festival zal plaatsvinden in Naha city op het eiland Okinawa. Dit festival is geïnspireerd op het Pink Dot festival dat sinds 2009 in Singapore gehouden wordt.

Het evenement is gericht op de bevordering van een samenleving waarin seksuele minderheden het makkelijker krijgen in hun leven. De organisatie hoopt dat er een groot aantal LGBT en supporters uit heel Japan en dichtbijzijnde landen zullen komen naar Okinawa om zich te verzamelen voor Pink Dot Okinawa.

Pinkumaaruu, de mascotte voor Pink dot OKDe mascotte van dit evenement, namelijk Pinkumaaru, is een roze stip met een knipogende beer in cartoonstijl met als slogan ‘Pink dot OK’. De organisatoren zeggen dat roze de kleur is dat vrede en liefde symboliseert.

Diverse evenementen zullen plaatsvinden op 14 juli, waaronder het samenkomen van LGBT supporters, het vormen van een ‘Cirkel van Roze’ en feestjes.  Artiesten als Lacorde, 12 en Atsuko Hiyajo zullen het PinkDotOK podium betreden. Pink Dot Okinawa zal van start gaan om 13.00 uur tot 17.00 uur, om 16.30 uur zullen de deelnemers van de ‘Cirkel van Roze’ verzamelen.

Voor het event zijn er diverse feestjes om helemaal in de sfeer van het Pink Dot festival te komen, waaronder het Manqueee Beach party, Luv-Dancin’ x fabulous (alleen voor vrouwen) en Gachimuchi Disco OK party bij Club CLUTCH (alleen voor mannen). Al deze evenementen zullen op 13 juli plaatsvinden.

In 2009 werd Pink Dot gestart in Singapore door de LGBT gemeenschap en supporters. LGBT is een Engelse afkorting die staat voor Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender. Okinawa is een van de meest bekende toeristische gebieden in Japan en bekend door de gemengde sfeer met Japan en andere Aziatische gebieden.

Bron: Pink Dot OK

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Eén gedachte over “Okinawa houdt Japan’s eerste Pink Dot LGBT pride festival

  • 30 juni, 2013 om 21:44
    Permalink

    Leuk om te zien dat dit soort evenementen in Japan voorkomen. Hoop dat het leuk wordt voor de mensen die erbij zijn!

    Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?