Hatsune Miku conferentie en screening op Japan Expo Paris

Als ik het al heb over een meisje met een synthesizer stem en lange turquoise staarten, dan weten velen van jullie al dat ik het heb over de sensatie Hatsune Miku. Op Japan Expo in Parijs zal de virtuele zangeres Miku Hatsune aardig in het middelpunt komen te staan.

Miku Hatsune © Crypton Future Media Inc.
Miku Hatsune © Crypton Future Media Inc.

Er zijn een aantal evenementen omtrent Hatsune Miku, waaronder op zaterdag 6 juli een conferentie van Hiroyuki Ito, president van Crypton Future Media Inc., waar hij zal praten over de creatie van zijn bedrijf’s Vocaloid liedjes synthesizer applicatie. Hij zal praten over de geboorte van Hatsune Miku, haar evolutie van de afgelopen jaren en er zal een speciale mededeling zijn. De conferentie zal gehouden worden van 17.30 tot 18.30 op de Japan Expo stage.

Op zondag 7 juli is Hiroyuki Ito terug voor een conferentie en zal hij praten over de huidige projecten van zijn bedrijf. Daarna zal er een screening zijn van een liveconcert van Hatsune Miku op een groot scherm. Het gaat om het concert Hatsune Miku Live Party 2011 39’s Live in Sapporo dat werd gehouden in Augustus 2011. De conferentie zal gehouden worden van 15.00 tot 15.45 uur, direct erna zal de screening zijn tot 16.45 uur. Dit zal plaatsvinden in de Japan Expo stage. De conferentie is georganiseerd door de Japan Foundation.

Hatsune Miku werd op 31 augustus 2007 geïntroduceerd als computer muzieksoftware dat gebruikers in staat stelt om gesynthetiseerde zang te creëren. Haar stem werd gecreëerd door stem samples van stemactrice Saki Fujita bij een gecontroleerde toonhoogte en klank.

Hatsune Miku’s profiel is als volgt: ze is 16 jaar oud, 158 centimeter lang en weegt 42 kilo. Haar favoriete muziekgenre is Japanse pop en Dance-pop. Hatsune Miku staat voor ‘het eerste geluid van de toekomst’: Hatsu (初, eerste), Ne (音, geluid) en Miku (ミク, toekomst). De 3D concerten wereldwijd waren uitverkocht, er waren optredens in Los Angeles, Taipei, Hong Kong, Singapore en Tokyo! Hatsune Miku is in meer dan 100.000 liedjes wereldwijd te horen.

Vocaloid, oorspronkelijk ontwikkeld door Yamaha Corp., is wereldwijd een cultureel fenomeen geworden. De populariteit is te danken vooral door Hatsune Miku. Door de hoeveelheid nummers die gemaakt zijn door Vocaloids, heeft het een nieuwe genre in de muziekscene gegenereerd.

Bron: Japan Expo, Crypton Future Media Inc.The Asahi Shimbun

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

2 gedachten over “Hatsune Miku conferentie en screening op Japan Expo Paris

 • 2 juli, 2013 om 07:34
  Permalink

  Leuk stukje! Ik ben sinds kort enorm fan van de Project Diva game die een spin-off is van de Vocaloid serie. Nu is muziek maken niet echt mijn ding maar ik vind Project Diva echt een heel leuk spel. Hoe vaak je de liedjes ook speelt, het verveelt niet naar mijn mening. Het blijven leuke liedjes :D. Ik ben erg benieuwd naar de persconferentie en de screening, heb het nog niet gezien dat concert.Ook naar de speciale mededeling ben ik benieuwd.

  Reactie
 • 2 juli, 2013 om 12:18
  Permalink

  Ahh echt heel leuk!
  Als ik het geluk zal hebben zal ik de conferentie kunnen bijwonen,
  maar omdat Nightmare optreed ’s avonds weet ik niet of dit zal lukken.

  Ik hoop natuurlijk van wel!
  Ik vind het allesinds echt supercool dat er een conferentie gehouden zal worden(*^o^*)

  Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?