Benefietconcert Aomori High School Brass Band in MECC

aomoribrassDe Aomori High School Brass Band uit het noordelijk gelegen gebied Aomori geeft zaterdag 13 juli een benefietconcert in het MECC om de slachtoffers van de ramp in Japan, dat in 2011 plaatsvond, te helpen.  De muzikanten brengen een gevarieerd programma van Japanse en lichte, Westerse muziek.

Het orkest bestaat uit 55 leden tussen de 15 en 18 jaar en wordt begeleid door vijf dirigenten en een aantal leraren van de Aomori Prefecture Selected High School uit Honshu. De brassband bestaat al 32 jaar en is ontstaan tijdens de oprichting van de All Japan Senior High School Cultural Federation. Sindsdien heeft het orkest regelmatig opgetreden en is in het buitenland op tournee geweest. De leden van de Aomori Brass Band worden geselecteerd uit een grote groep van studenten (circa 1700) van de scholen uit de provincie Aomori.

Programma
– Grand March – Soichi Konagaya
– Genroku – Tetsunosuke Kushida
– Favorite Songs of Japan (arrangement Toshio Mashima)
– El Cumbanchero – Rafael Hermandez (arrangement Naohiro Iwai)
– Japanese Graffiti II ~ Kyu Sakamoto Memorial – Hachidai Nakamura en enkele andere componisten (arrangement Shoji Yokouchi)
– Yagibushi – Japans volksliedje (arrangement Naohiro Iwai)
– My Neighbor Totoro-Selection for Concert – Joe Hisaishi (arrangement Yo Goto)
– Sing Sing Sing – Louis Prima (arrangement Naohiro Iwai)
– Tequila – Chuck Rio (arrangement Masato Myokoin)
– Kappore NE-BU-TA – Ryudo Uzaki (arrangement Kunihiro Sugiura)
– Ob-La-Di, Ob-La-Da – Lennon-McCartney (arrangement Naohiro Iwai)

Om 17.00 gaat het concert van start in het Auditorium 2 van het MECC. Het zal een uur duren. Het MECC is te vinden aan Forum 100 in Maastricht. Toegang tot het concert is gratis. Maar donaties komen ten goede aan de kinderen die hun ouders hebben verloren tijdens de ramp in Japan in 2011.

Leuk om te weten: De Aomori Brass Band doet dit jaar mee aan de Harmonie en Fanfare Wedstrijden van het World Music Concours in Kerkrade. Zondag 14 juli speelt de brassband om 20:00 uur in de Rodahal in Kerkrade. Meer informatie hierover is hier te vinden.

Bron: KunstActief Maastricht via Japanese Events NL

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?