Opwarmer CAMERA JAPAN 2013: voorpremière Shokuzai

De 8ste editie van het CAMERA JAPAN festival 2013 vindt plaats van 24 tot 29 september in Rotterdam en 4 tot 6 oktober in Amsterdam. Ter opwarming hiervan is er een voorpremière Shokuzai (贖罪, boetedoening) van Kurosawa Kiyoshi uit 2012 te zien in het LantarenVenster in Rotterdam. De vijfdelige televisieserie is te zien op woensdag 17 juli en start om 19.00 uur. Kaartjes kosten €9,50, met bijvoorbeeld een CJP-pas betaal je €1,50 minder.

Vier meisjes zien hoe hun vriendin Emili wordt meegenomen door een man, waarna ze vermoordt word gevonden. Asako (Koizumi Kyôko), de moeder van Emili, verwijt de 4 kinderen het feit dat zij de identiteit van de moordenaar niet kunnen vertellen tegen de politie en dwingt hen tot boetedoening.
De vier meisjes hun leven zal worden gedomineerd door misdaad en straf…

Vijftien jaar later, wanneer de meisjes zijn opgegroeid is dat inderdaad het geval.

We volgen ze een voor een, als zij met hun traumatische verleden worstelen. Hoe ziet hun boetedoening eruit? Welke rol speelt Asako hierin? En wie heeft Emili vermoord?

Shokuzai is de verfilming van de schokkende misdaadroman van bestseller auteur Minato Kanae. De film, die bijna vier uur duurt, zal met een pauze worden vertoond.

Na deze voorpremière is Shozukai twee weken lang van donderdag 25 juli tot en met woensdag 7 augustus te zien in het LantarenVenster. Shokuzai is daarnaast ook op diverse andere plekken te zien in Nederland en België. Zie hiervoor AVO Forum voor de updates.

Bron: CAMERA JAPAN, LantarenVenster

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?