Workshop: Form of Soul – Motimaru Butoh dans

WorkshopDe dansschool van Mieke Verhooren geeft je de kans om van vrijdag 19 tot en met zondag 21 juli 2013 kennis te maken met Motimaru Butoh dans.

Butoh is een vorm van dansen en theater, zonder echte regels. Het gaat eerder om de energie die men met zich voortbrengt dan om de patronen. Je moet als kijker dan ook openstaan voor het energetische, zintuiglijke, emotionele en spirituele. Van dansers in de Butoh-stijl at verwacht dat ze contact maken met hun innerlijke belevingswereld, het gaat om je ontwikkeling op spiritueel niveau. De combinatie lichaam en geest staat centraal.

Motimaru bestaat uit twee onderdelen, namelijk Moti, wat originele beweging betekend en Maru, wat reizend door de voortdurende metamorfoses tussen realiteit en fantasie betekend. Motimaru is een dansgezelschap uit Tokyo dat werd opgericht door Motoya Kondo en Tiziana Longo. Deze twee dansers werden opgeleid in de studio Kazuo Ohno onder leiding van Yoshito Ohno. Het gezelschap houdt zich bezig met het  onderzoeken van Butoh als moderne Japanse dans. Doordat de dans elementen bevat uit zowel Noh-theater, moderne dans en Sufi dans, wordt het gezien als een verbinding tussen West en Oost. Het bevat iets uit allerlei culturen.

De workshop heeft als basis de methode van Yoshito Ohno en bevat elementen van de grondleggers van Butoh Kazuo Ohno, Tatsumi Hijikata en moderne dans. Op heel wat plaatsen in de wereld, maar vooral in Oosterse tradities wordt ons lichaam beschouwd als een leeg huis, dat ons in staat stelt om prikkels te ontvangen zowel van buitenaf als van binnenuit. Het lichaam wordt gevormd door wat we doen, wat we eten en door onze herinneringen. Toch is het belangrijk dat we ook kijken naar onze ziel en de combinatie met dat lichaam. Deze workshop bevat dan ook elementen vanuit Yoga en meditatie om het bewustzijn hier rond te realiseren.

De workshop zal plaatsvinden in de dansstudio gelegen te Romeinse Baan 299b in Maastricht. Kostprijs is €185,- en de werktaal is Engels, maar ook een Japanse of Italiaanse vertaling kan worden aangevraagd. Wil je meer informatie of wil je je graag inschrijven voor deze workshop? Dan kan dat via ln.em1508252761oh@ne1508252761roohr1508252761eveke1508252761im1508252761 of via deze nummers: +31 (0)43 3256523 of +31(0)6 28 15 55 71

Bron: MiekeVerhooren

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?