HYPER JAPAN met onder andere VANIRU

HYPER JAPANHYPER JAPAN is een grote conventie die plaatsvindt te Earls Court in Londen van vrijdag 26 juli tot en met zondag 28 juli 2013. Op deze drie daagse kan je allerlei Japanse tradities bewonderen, genieten van de Japanse keuken, optredens gaan bijwonen enzovoort!

VANIRUOok VANIRU zal de bezoekers verwennen met maar liefst 2 optredens! De J-rock band, die afgelopen weekend ook te zien was op het AVO J-ROCK FESTIVAL, zal zowel op vrijdag als op zaterdag een optreden geven tijdens deze conventie. Vrijdag zullen ze op het Main Stage te zien. Op zaterdag staan ze het beste van zichzelf te geven op Sub Stage. VANIRU bestaat uit zanger LEONEIL en gitarist YUTO. Dit duo brengt een muziekstijl die zowel uit de jaren ‘80 als de jaren ’90 elementen kiest. Het gaat om een elektronische en melanchonische gothic rock-stijl. Zelf omschrijven ze zich als ‘day-dreamy alternative rock’ omdat ze geen 1 specifieke stijl uitkiezen, maar werken met allerlei elementen uit verschillende stijlen.

SIRO-AOok SIRO-A zal een show brengen op deze conventie en dat wel drie keer! Op vrijdag en zaterdag zullen ze in de namiddag optreden en op zondag zal dat in de ochtend zijn. Deze gemaskerde groep brengt een show met licht, muziek en dans! De technodelische performance groep van 6 werd gevormd in 2002. Ze wonnen in 2011 de prestigieuze Spirit of Fringe Award op het Edinburgh Fringe Festival. Ze noemen zich het Japanse antwoord op de Blue Man Group, toch brengt deze groep weer een heel andere ervaring met zich mee. Een beetje gecontrolleerde chaos door al die prachtige lichtspektakels en bewegingen in combinatie met aanvullende muziek.

Yun*chiAan de fans van de Japanse popmuziek is ook gedacht! Yun*chi zal optreden op zaterdag en op zondag. Van haar wordt gezegd dat ze in de voetsporen treedt van niemand minder dan Kyary Pamyu Pamyu en Perfume! Dit zal tevens haar eerste optreden in het Verenigd Koninkrijk zijn, exclusief op HYPER JAPAN. Deze artieste kwam in 2012 in de spotlight, maar ze is al veel langer bezig met muziek. Naast zangeres is deze bezige bij ook getraind als Jazz danseres.

YanakikuOok Yanakiku zal je oren verwennen met een dosis J-pop. Dit nieuwe dynamische duo brengt mainstream en sub-culturele Japanse invloeden met een erg unieke stijl. Ze combineren traditionele Kimono’s en cosplay, zij noemen dit ‘Kimocos’. Het handelsmerk van deze meiden is de pakkende melodieën en dans routines. De meiden zullen op alle dagen wat van zich laten horen en vooral zien op het podium.

Op zondag kan je zelfs nog genieten van Minyo Music, dat Japanse folk naar de conventie brengt! Minyo Music bestaat uit drie artiesten, waaronder Tsugaru Shamisen speler Hibiki Ichikawa, Shinobue en Nohkan Koji Kishida en Enka zangeres Akari Mochizuki. Meer informatie vind je hier.

HYPER JAPAN pakt daarnaast uit met verschillende presentaties op het podium, waaronder mode, robots, cosplay en ga zo maar door! Sayuki, de eerste Westerse die geisha mocht worden zal met haar drie Japanse geisha zusters optreden en praten op HYPER JAPAN. Ook een winkeltje kan niet ontbreken. Orginele Japanse make-up producten of allerlei super schattige bladwijzers voor in/op je boek. Deze hebbedingetjes vind je zeker niet op elke straathoek. Net dat maakt conventies als HYPER JAPAN zo speciaal.

Uniek op deze conventie is ook dat er awards worden uitgerijkt in de Food en Drink arena, namelijk de Sushi awards en de Sake Experience. Als jij mee wil proeven aan deze unieke hapjes en drankjes van hoge kwaliteit restaurants en brouwers, dan moet je hiervoor wel vooraf inschrijven. Verder zijn er ook een aantal demonstraties in verband met het maken van Japanse gerechten en proefsessies voor Japanse Thee. Hiervoor hoef je niet vooraf in te schrijven. Ook een stand met Japans ijs en een Chocoladestand en andere lekkernijen zijn vrij te bezoeken.

HYPER JAPAN kan je op vrijdag bezoeken vanaf 14.00 uur tot 20.00 uur. Op zaterdag kan dit al vanaf 9.30 uur en ook weer tot 20.00 uur. Zondag kan je opnieuw vroeg terecht op de conventie, namelijk ook vanaf 9.30 uur, maar de laatste dag duurt de conventie minder lang, namelijk tot 18.00 uur.
Een kaartje voor drie dagen kost je €24,- in voorverkoop. Voor 1 dag betaal je €12,- en enkel in de namiddag wil gaan, kan dat voor €8,-. De namiddag is vanaf 16.00 uur op vrijdag en zaterdag en op zondag vanaf 15.00 uur. Aan de kassa betaal je steeds iets meer, namelijk €15,- voor een dagticket en €10,- voor een namiddagticket. Wil je nog een kaartje voor het volledig festival, dan moet je snel beslissen, de kaartjes zijn bijna uitverkocht! Bestellen kan via deze link.

Bron: HYPER JAPAN

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?