Interessante workshops in ’t Japans Winkeltje

’t Japans Cultureel Centrum organiseert in samenwerking met ’t Japans Winkeltje in Amsterdam geregeld leuke en uiterst leerrijke workshops. Altijd al interesse gehad in Japanse theeceremonies, Ikebana, thee en origami? Hou dan zeker de planning van ’t Japans Cultureel Centrum in het oog.

Eén datum is alvast een must voor al wie van de Japanse vouwkunst houdt: op woensdag 24 juli vindt een open origami middag plaats, geschikt voor alle leeftijden. Twee jonge origami meesters zullen er hun creaties laten zien en je alles vertellen over de kunst. Verder heeft de winkel een ruim assortiment aan origamiboeken en -papier waardoor je de dag thuis gewoon verder loopt!

Wil je een aantal technieken leren, de senseis een vraag stellen of ben je gewoon nieuwsgierig? Ga dan zeker langs! De origamimiddag loopt van 13:00 tot 17:00 en de toegang is volledig gratis!

Ook de data voor de andere workshops werden bekend gemaakt:

Wie een kijkje wil nemen in de wonderlijke wereld van de Japanse bloemschikkunst kan voor €35,- per persoon deelnemen aan de Ikebana voormiddagen. Deze vinden plaats op 14 september, 12 oktober, 9 november en 14 december van 10:30 tot 12:30 uur. Dompel je onder in een spel van kleur en ritme en geef leven aan een harmonische creatie.

Een theeceremonie volgens de methode van de Urasenke school meemaken kan op 28 september, 26 oktober, 23 november en 7 december van 13:30 tot 14:30 uur voor €25,- per persoon. De Nederlandse Theemeester laat je tijdens deze namiddagen proeven van eeuwenoude rituelen en geeft de nodige uitleg. Pas op: de theeceremonie wordt in complete stilte gehouden. Respecteer deze en stel je vragen pas aan het eind van de ceremonie!

En wat zou een theeceremonie zijn zonder thee? Op 19 oktober kan je voor €35,- per persoon kennismaken met de belangrijkste soorten Japanse thee. Je leert tijdens de theeproefworkshop onder andere de geschiedenis kennen, maar ook zelf de thee te bereiden, wat de smaakverschillen zijn en welke thee het beste bij welke schotel past. De theeproeverij zal lopen van 14:00 tot 15:00 uur en biedt je verder ook de kans om enkele Japanse hapjes en zoetigheden te proeven.

Voor zowel de Ikebana, theeceremonie als theeproeverijworkshops dien je je op voorhand in te schrijven. ’t Japanse Winkeltje is te vinden in Nieuwezijds Voorburgwal 177 in Amsterdam.

Bron: ‘t Japanse Cultureel centrum

Spitch TVB

De immer drukke Spoiler Bitch met een zwak voor Britten en Japanse game-personages. Mythologieën en fantasiewerelden zijn haar ding, van muziek heeft ze echter minder kaas gegeten. Tekent de AVO-mascotte.

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?