Kleine impressie Anime 2013

Van 31 mei tot en met 2 juni vond Anime 2013, ook wel bekend als Animecon, plaats in het World Forum in Den Haag.

Gezien het een zeer grote conventie is, heb ik niet alles kunnen zien of doen. Ik heb mijn ogen kunnen uitkijken wat betreft de cosplays. Nu moet ik toegeven dat ik te weinig mijn camera gepakt hebt. Lef is er wel voor nodig. Maar toch moet ik wat meer in mijn achterhoofd houden dat de cosplayers het een compliment vinden als ik een foto wil maken van hun (zelfgemaakte) outfits!

De dealerroom heb ik zeer vaak bezocht. Ik heb ook verdacht vaak bij een bepaalde stand gestaan, maar ben telkens weer met lege handen vertrokken. Ik twijfelde te veel! De dealerroom was zeer groot en om eerlijk te zijn raakte ik er zelfs verdwaald in. Er was in ieder geval genoeg om te bekijken en vooral om te kopen! Vele mensen vertrokken met veel tasjes om het uiteindelijk bij de garderobe in te leveren, zodat ze met lege handen de rest van de conventie konden bezoeken. Nog een groot applaus voor de mensen van de garderobe, die dag en nacht beschikbaar waren om de tassen en jassen aan te nemen of terug te geven.

Ik heb ook ALTIMA’s optreden mogen aanschouwen. De zaal was goed gevuld en het publiek deed zeer leuk mee. De muziek sprak mij aan, ik vond het zelf erg vrolijk. Eindconclusie: Ik heb er in ieder geval van genoten! Van ALTIMA komt binnenkort nog een interview online.

Het World Forum was erg groot en gezien niet alle ruimtes zijn gebruikt tijdens deze 15de editie, denk ik dat de conventie nog meer kan groeien op deze locatie. Ik kijk zeker uit naar de volgende editie!

Anime 2014 zal plaatsvinden van 13 tot en met 15 juni, thema voor deze editie is ‘Summer Games’. Het zal weer plaatsvinden in het World Forum in Den Haag! Binnenkort zal Stichting J-Pop meer informatie bekend maken over de 16de editie.

Foto’s: Francisca Hagen

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?