Record aantal buitenlandse bezoekers naar Japan in eerste helft van 2013

Volgens cijfers van de Japan National Tourism Office (JNTO) heeft Japan een record aantal reizigers uit het buitenland gekregen tijdens de eerste zes maanden van 2013. Het gaat om een aantal van 4.950.000 reizigers, een stijging van 23% vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Hiermee breekt het aantal het record van 4.330.000 bezoekers in de maanden januari – juni 2008. De stijging van de toeristen is te wijten aan de zwakke yen en de groei van lowbudget luchtvaartmaatschappijen.

De JNTO is van mening dat de toerisme industrie van Japan is hersteld van de negatieve effecten van de grote aardbeving en tsunamiramp in 2011. De overheid denkt 10 miljoen bezoekers te ontvangen in 2013, in 2012 ging het om 8.370.000 reizigers.

In vergelijking met andere landen, genoot Japan van een veel betere toerisme situatie, cijfers van Wereld Toerisme Organisatie van de Verenigde Naties (UNWTO) tonen aan dat het aantal toeristen in de wereld met slechts 4% groeide in de periode januari – juni.

Zuid-Koreanen zijn goed voor het grootste aantal bezoeken in Japan met een aantal van 1.32 miljoen bezoekers. Dit is een stijging van 38,4% ten opzichte van vorig jaar, ondanks de diplomatieke spanningen tussen de twee landen. Daarentegen is het aantal Chinese bezoekers gedaald met 27% met slechts 536,200 bezoekers in de eerste 6 maanden van dit jaar. De territoriale en historische kwesties spelen een grote rol in de malaise.

Hoe zit het precies met de reizigers van Nederland en België? De cijfers van de Japan National Tourism Office zijn niet geheel compleet, maar er is een stijging van bezoeken vanuit Nederland en België. In de maanden januari – april van dit jaar zijn er 15.359 bezoekers vanuit Nederland gekomen, dat is een stijging van 14%. Vanuit België kwamen er in de maanden januari – april van dit jaar 5355 bezoekers, dat is een stijging van 21%.

Bron: Nikkei, Japan National Tourism Office

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Eén gedachte over “Record aantal buitenlandse bezoekers naar Japan in eerste helft van 2013

  • 3 augustus, 2013 om 15:28
    Permalink

    Leuk om te zien dat het aantal bezoekers stijgt. Wie weet hebben jullie met de leuke informatie elke keer daar ook wel een helpende hand in! :D

    Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?