Gucci werkt samen met Yoshio Koda om slachtoffers van de tsunami te helpen

Momenteel is er een interessante samenwerking aan de gang! Het beroemde Italiaanse modemerk Gucci gaat de samenwerking aan met de ambachtsman Yoshio Koda uit Sendai – die bekend staat als levende nationale schat van Japan – om tassen van top kwaliteit te maken voor het goede doel. De opbrengst zal gebruikt worden voor herstelwerkzaamheden voor diegene die slachtoffer werden door de grote aardbeving en tsunami bij Sendai in Maart 2011.

Yoshio Koda & Gucci

Yoshio Koda, nu 84 jaar, staat bekend als een sendaihara vakman. Sendaihara is de traditionele kunst van het maken van een hakama, een soort broek dat gedragen werd door Japanse mannen, waaronder sumo worstelaars en samurai. De kunst dateert uit de Tokugawa periode (1603-1868). Koda: “Het is een grote eer voor mij dat mijn vaardigheid een brug zal worden tussen Sendai en Italië, en dat ik een bijdrage kan leveren aan de wederopbouw na de ramp.”

De tassen worden gemaakt met behulp van traditionele Japanse materialen. De meester ambachtsman gaf ook een stof mee, een 11 meter bij 23 meter sendaihara-gemaakte zijde, aan Gucci die de dure stof in de tassen zal verwerken  Het zal ook een patroon bevatten dat men zal herinneren aan Sendai, dat voor de Tweede Wereldoorlog de ‘stad van de bomen’ werd genoemd. In September zullen de tassen te koop zijn. Voor ¥ 420.000 (ongeveer 4200 euro) zal de tas voor jou zijn. Het is heel prijzig, maar voor een goed doel!

Interessant om te weten: Gucci heeft trouwens eerder dit jaar samengewerkt met manga artiest Hirohiko Araki voor een gedeelte van hun collectie.

Bron: The Yomiuri Shimbun

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?