Hiromi Uehara op Night of the Proms

Hiromi - http://www.hiromimusic.com/De pianiste Hiromi Uehara gaat optreden op Night of the Proms! Het evenement zal deze winter plaatsvinden in diverse steden in Europa, waaronder Antwerpen en Rotterdam.

Hiromi kwam eerder dit jaar al naar Nederland met haar Hiromi Trio Project. Dit keer zal zij alleen het podium betreden. Hiromi wordt door de pers het ‘wonderkind van Jazz-Fusion-Rock’ genoemd, maar zelf noemt ze haar muziek niet zo. Naast Hiromi zullen artiesten als Amy MacDonald en Gloria Estefan optreden. Niet de minste namen!

Night of the Proms in het Antwerps Sportpaleis vindt plaats op donderdag 7 november, vrijdag 8 november, zaterdag 9 november, zondag 10 november, vrijdag 15 november en zaterdag 16 november. Tickets kosten tussen de €22,- voor staanplaatsen op het balkon tot €46,- voor zitplaatsen op de tribunes en middenplein achteraan. Meer informatie is hier te vinden.

Night of the Proms in Ahoy Rotterdam vindt plaats op vrijdag 22 november en zaterdag 23 november. Tickets kosten tussen de €34,- en €44,50. Meer informatie over de prijzen is hier te vinden.

Night of the Proms is een muziekfestival dat jaarlijks in Europa plaatsvindt. Op dit festival wordt klassieke muziek gemengd met popmuziek. In 1985 startte in het Sportpaleis in Antwerpen de Night of the Proms – geïnspireerd op de Proms met de Last Night of the Proms in Londen – door twee studenten. Dit werd een succes en in 1990 werd er een try-out gedaan in Nederland. Sinds 1991 vindt de Night of the Proms in Ahoy in Rotterdam plaats. Naast België en Nederland staan ook Duitsland, Luxemburg, Denemarken en Zweden op het programma.

Bron: Night of the Proms

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Eén gedachte over “Hiromi Uehara op Night of the Proms

  • 9 augustus, 2013 om 21:31
    Permalink

    Ah, Night of The Proms brengt steeds heel wat behoorlijke namen samen! En vaak ook een hier minder bekende gast die erg getallenteerd is. Voor de meeste zal Hiromi niet bekend zijn, maar wij zijn niet de meeste ;)

    Het is niet goedkoop, zo’n avondje Proms, maar wel echt een super ervaring, en dan nog eens ook Hiromi Uehara kunnen zien lijkt me een plus! Misschien moet ik na 4 jaar niet gaan nog een keertje gaan :)

    Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?