Vrouw verknipt anime collectie man uit wraak wat uitmondt in scheiding

De schaar erin!Voor de anime en manga liefhebbers is Japan the place to be voor een otaku! Maar je hoeft er niet vanuit te gaan dat iedereen die in Japan woont de otaku levensstijl waardeert, omdat ze grote fans zijn van anime en manga. Hier een voorbeeld: Voor een huisvrouw werd de hobby van haar man te veel van het goede, zorgde het voor een wrijving in hun huwelijk die waarschijnlijk zal uitmonden in een scheiding!

De vrouw kwam met haar verhaal naar Yomiuri Online, op zoek naar advies. Als ‘Maki’ beschreef zij op Yomiuri Online’s publieke forum “Hatsugen Komachi” haar situatie en vroeg om advies. In haar bericht legde ze uit dat zij een huisvrouw is van eind 30 met een man die drie jaar ouder is en een zoon van 11 jaar.

Volgens het verhaal bleef haar man thuiskomen met dozen vol flessen drank. Toen ze vroeg waarom, legde haar man haar uit dat hij hen aan het verzamelen was als onderdeel van een campagne van de supermarkt. Ze was geschokt toen ze erachter kwam dat hij in totaal meer dan ¥ 10.000 (ongeveer 77 euro) had uitgegeven aan deze flessen. Als protest weigerde ze iets te doen van huishoudelijk werk of koken en eistte ze dat hij ging kijken naar zijn bestedingspatroon.

schaar_manga2

De volgende maand besloot de man om controle te nemen over het geld van het gezin en kreeg voor elkaar dat haar ouders het eens met hem waren, gezien zij de huishoudelijke taken niet meer uitvoerde. Uiteindelijk besloot zij om het heft in eigen hand te nemen en verknipte alle anime spullen en blu-ray collectie van haar man met een schaar.

Uiteraard was de man furieus en sloot zich op in zijn kamer en weigerde eruit te komen. Zelfs terwijl Maki een grootse maaltijd voor hem aan het maken was als viering van het stoppen met zo’n kinderachtig en gênante hobby. Maar hij kwam niet uit zijn kamer. De volgende dag kreeg ze te horen dat ze het huis moest verlaten. Daarnaast had hij besloten om te gaan scheiden en dat hij de voogdij over hun zoon neemt.

De reacties op het forum waar Maki haar verhaal deed waren gevarieerd, enkelen kozen haar kant. Anderen waren juist boos dat ze dit haar man aandeed. Maar hoe dan ook waren de reageerders het eens over één ding: het leek hen het beste dat het paar zouden gaan scheiden.

Bron: Rocket News

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Eén gedachte over “Vrouw verknipt anime collectie man uit wraak wat uitmondt in scheiding

  • 14 augustus, 2013 om 18:51
    Permalink

    Dit komt mij gewoon over als kinderachtig en onvolwassen. Wat is er gebeurt met een gezond gesprek tussen partners? Natuurlijk kan een uitbarsting voorkomen maar het vernielen van een ander zijn spul was als kind nog logisch, laatste aantal jaren ben ik de logica van deze oplossing kwijt geraakt. Wel leuk nieuwtje! :D

    Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?