Wat mag jij niet missen op Abunai! 2013?

Nog eventjes wachten en dan is het tijd voor Abunai! 2013: Darkness Rising. Inmiddels zijn de evenementen op deze ‘donkere’ conventie bekend en daarvan heb ik een lijstje gemaakt van interessante evenementen die ik sowieso wil meemaken! Er zijn heel wat evenementen en dus is het niet een gek idee om een lijstje te maken.

Weet je nog niet wat Abunai! is? Lees dan eerst dit blogbericht. Heb je nog geen kaartje gekocht? Hou er rekening mee dat er vanaf heden een deurprijs wordt gerekend, dit is €6,- duurder dan de voorverkoop.

Abunai! heeft gister ook een eerste teaser online gezet van de film die op de openingsceremonie gedraaid zal worden.

De precieze dagen en tijden van deze evenementen zijn nog niet bekend, maar zullen binnenkort bekend maken. Naar aanleiding van de evenementen die bekend zijn maak ik het lijstje.

Abunai! Horror Trip
Abunai!’s thema is niet voor niks Darkness Rising. Er is een heuze Horror Trip op Abunai!: elke dag zullen er dingen (vreemde, verschrikkelijke) gebeuren op Abunai! en Abunai! heeft je hulp nodig om het mysterie te ontravelen. Doe mee en je kan prijzen winnen. Kijken of ik mee kan doen!

Snack Panel
Ik zeg: snoep! Japans snoep! Tofu Cute houdt een panel waarbij er kennis gemaakt kan worden met Japans snoep die wij nog niet kennen, maar de oude bekenden worden ook niet vergeten!

Visual kei lecture
Zover ik weet ben ik er wel in thuis – ik ga regelmatig naar concerten en hou mij bezig met diverse visual kei bands en artiesten – maar ik denk dat er nog wel wat te leren valt van Visual Kei. Sowieso de geschiedenis ervan lijkt mij interessant. Deze lecture wil ik dus niet missen!

Concert: Kaya
Het is eigenlijk vanzelfsprekend dat ik Kaya op het lijstje zet voor deze editie van Abunai! Kaya treedt op op zaterdag 24 augustus en zal na het concert signeren. Concert zal om 20.00 uur beginnen en een uur duren. Om dit concert mee te maken moet je een extra kaartje van €5,- kopen.

Deshima Sounds: Abunai! 2013 edition – Rise of the Shadow Angel
En na het Kaya concert kan je alles eraf dansen op Deshima Sounds. Zij waren ook aanwezig op Animecon en ik moet zeggen dat ik tijdens dat korte stukje dat ik er was mij prima had vermaakt. Dus ik denk dat ik dit niet ga overslaan en lekker ga genieten van de Japanse clubmuziek die de dj’s van Deshima Sounds zullen draaine.

Kyaraben en Japanese pop food lecture & workshop
Dit lijkt mij sowieso interessant! Ik ben geen kei in bento, maar het lijkt mij interessant om ermee aan de slag te gaan. En Kyaraben (karakter bento) kom ik de laatste tijd tegen. De workshop kost 10 euro, mocht je dit te veel vinden dan kan je ook alleen de lecture volgen. Noriko Aiko, manga artiest, geeft de lecture en workshop!

Karaoke
Het is een schande dat ik dit nog niet heb uitgeprobeerd op de conventies. De competitie is al vol, maar je kan altijd nog even zelf wat zingen en gek doen! Pas op: ik kan niet zingen.

Japan Travel Lecture
Mijn achtergrond (ergens ver weg) is dan wel toerisme, maar reizen naar verre oorden heb ik nog nooit gedaan. Laat staan dat ik in Japan ben geweest. En natuurlijk zal het één en ander al wel bekend staan bij mij, misschien is het toch handig om mij even in te lezen in mijn toekomtige reis naar Japan. Lecture wordt gedaan door Japan Travel Bureau.

Japanese Business Etiquette
Kan nooit kwaad om te weten hoe jij je moet gedragen in Japan wat betreft etiquette. Wat te denken over hoe ver je wel niet moet buigen voor wie, wanneer moet je 15°, 30° en 45° buigen? Ik denk dat ik dat hier te weten kom bij deze lecture van Noriko Aoki.

Cosplay 101
Er is genoeg mogelijkheden om met cosplay in contact te komen. De meeste bezoekers van Abunai! zullen in cosplay verschijnen en gefotografeerd worden. Daarnaast zijn er diverse andere cosplay evenementen op de conventie. Ben jij netals ik een n00b wat betreft cosplay, dan is het misschien handig om naar de Cosplay 101 te gaan. Daar zullen drie cosplayers je de basis van kostuums, pruiken, make-up en props uitleggen. Je moet ergens beginnen, nietwaar? En mocht je meer willen weten, er is ook een Cosplay Acting Lecture van Animecon, diverse Cosplay Panels georganiseerd door TeamBelgium en TeamUK en een Cosplay Wig Lecture door Harywigs.

Aniway Lecture
Hoe komt er elke drie maanden een supergloedjenieuwe editie van Aniway op de deurmat? Tijdens deze lecture word gesproken hoe het Nederlandstalige magazine over de Japanse cultuur in elkaar wordt gezet door een team van leuke en toegewijde Japanofielen!

Tsunacon Bingo
Het is lang geleden dat ik meedeed met een bingo. Dat was meestal met mijn moeder en oma. Ik weet nog niet zeker of ik meedoe, maar ik heb het even op mijn lijstje gezet!

Maid & Butler Café
Sowieso moet je niet vergeten even te kunnen uitrusten en genieten van een lekker drankje en hapje bij het Maid café Sparkling Potpourri en/of Butler café Royal Roulette. Vergeet niet achteraf een foto met ze te maken die je kan laten uitprinten en beschrijven door de Maids/Butlers.

Welke evenementen op Abunai! wil jij niet missen?

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

4 gedachten over “Wat mag jij niet missen op Abunai! 2013?

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?