CAMERA JAPAN 2013: conTRADITION

CAMERA JAPAN heeft de data voor 2013 bekend gemaakt! Het is alweer de achtste editie van dit Japans cultureel festival! Het festival begint in het LantarenVenster in Rotterdam van donderdag 26 tot en met zondag 29 september. Van dinsdag 1 tot en met vrijdag 4 oktober zal het plaatsvinden in de Melkweg Cinema in Amsterdam en van vrijdag 4 tot en met vrijdag 6 oktober in het Kriterion in Amsterdam.

camerajapan2013

Het thema voor CAMERA JAPAN 2013 is conTRADITION. Japan is een eiland waar eeuwenlange tradities tot op de dag van vandaag voortleven, maar staat ook bekend als een moderne en verwesterde cultuur. Maar hoe kunnen in een land dat zo gemoderniseerd is de mensen zich toch zo vast blijven houden aan hun tradities? Wie deze tradities echter beter bekijkt zal zien dat ogenschijnlijk oude tradities ook aan verandering onderhevig zijn geweest en soms niet eens van Japanse origine zijn.

Tijdens de 2013 editie van CAMERA JAPAN zal er aandacht besteedt worden aan de oude, maar ook de nieuwe tradities. Er zullen over de 30 Nederlandse filmpremières zijn, muziek, dans, Visual Arts, CAMERA JAPAN’s Kid’s Day en op zondag de bekende filmbrunch. CAMERA JAPAN wordt geopend op 26 september door de pop punk band Shonen Knife, die binnenkort gaat starten met een Europese tour.

Bron: CAMERA JAPAN

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?