Nieuwe conventie in West Vlaanderen: Chibi-Kamecon

Chibi-KameconWest-Vlaanderen kan een nieuwe conventie verwelkomen, namelijk Chibi-Kamecon. De mini-conventie zal plaatsvinden op zondag 22 september in Brugge van 10.00 tot 18.00 uur.

Tijdens deze conventie zullen er diverse activiteiten zijn, zoals een cosplayshow, lezingen over cosplay, pruiken en make-up. Maar er zijn ook Yu-Gi-Oh! en Warhammer demotafels zijn en de mogelijkheid om traditionele Japanse spellen te spelen.

Er zullen diverse standhouders zijn, zoals Râmen Events, Helcanen, Starwave Records, Atsusacon, Nippon Zasshi en Cosplay Cloud. Er is zelfs de mogelijkheid om op de groepsfoto van CosplayCloud te komen! Verder is er ook een Bring’n’Buy op deze conventie! Dit is maar een greep uit de standhouders die er zullen staan op de eerste editie van Chibi-Kamecon!

Chibi-Kamecon zal te vinden zijn in Zaal Daverlo in Assebroek, deelgemeente van Brugge. Kaartjes kosten €5,- en worden enkel verkocht bij de volgende winkels: Verbrugghe Modelbouw in Assebroek, Gameswap in Gent en Sentinel in Antwerpen. Kaartjes zullen gelimiteerd zijn, maar wie weet worden er op de dag zelf nog kaarten aan de deur verkocht.

Chibi-Kamecon vond zijn oorsprong in het idee om een grotere conventie te starten onder de naam Kamecon. Ondanks dat dit niet meteen lukte, zal er eerst een mini-conventie zijn als opwarming voor het grote evenement, die waarschijnlijk volgend jaar zal plaatsvinden. Ik hoop van harte dat dit gaat lukken en dat de eerste editie van Chibi-Kamecon goed zal verlopen. En wie weet dat er straks een grote en kleine editie van Kamecon zal zijn.

Het programma zal op 15 september bekend gemaakt worden, dus hou de website van Kamecon in de gaten!

Bron: Kamecon

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Eén gedachte over “Nieuwe conventie in West Vlaanderen: Chibi-Kamecon

  • 28 augustus, 2013 om 08:15
    Permalink

    Ben benieuwd hoe dit gaat uitpakken. Klinkt vooral leuk voor de Vlaamse mensen of mensen die dicht bij de grens wonen. Kunnen nooit teveel leuke cons zijn eigenlijk! :D

    Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?