Abunai! 2013: Darkness Rising (foto)verslag

Abunai! 2013: Darkness Rising | Fotografie: Francisca HagenAbunai! 2013. Er was zoveel te doen, dat ik heel wat helaas heb moeten missen doordat het met elkaar overlapten of dat er iets anders tussenkwam. Wat dacht je van een interview? Binnenkort meer! Even terug naar Abunai! zelf. Ik was er helaas niet het gehele weekend, door omstandigheden was ik alleen op de vrijdag en zaterdag aanwezig. Maar dat drukte de pret niet. Ik heb flink kunnen genieten van de vele cosplay. Heel vaak iets te lang, waardoor ik uiteindelijk vergat te fotograferen. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik het soms nog een beetje eng vind om te vragen of ik mag fotograferen. Maar er zijn vele prachtige cosplays mij voorbij gegaan en daarvoor mijn complimenten!

Abunai! 2013: Darkness Rising | Fotografie: Francisca HagenAbunai! 2013: Darkness Rising | Fotografie: Francisca Hagen

Ik had wel snel het idee dat ik in een grote doolhof bevond, al die gangetjes. Maar ik baande mij al snel een weg door al de smalle gangetjes. Het was allemaal prima te vinden. Het was in het begin even wennen. Deze locatie gaf mij wel een knus en gezellig gevoel.

Abunai! 2013: Darkness Rising | Fotografie: Francisca HagenAbunai! 2013: Darkness Rising | Fotografie: Francisca Hagen

De dealerroom was gigantisch groot. Er was heel wat te zien en heel wat te kopen. Maar ik heb mij misschien een beetje te goed in kunnen houden. Ik heb eigenlijk helemaal niks gekocht! Er waren zoveel leuke dingentjes: sieraden, fluffy alpaca’s, manga, muziek, snoep, Ball Jointed Doll’s (om te bekijken). Achteraf gezien had ik gerust wat kunnen kopen bij Tofu Cute. Bij MostCutest.nl had ik laatst nog wat gekocht. Ik was op een gegeven moment zo dorstig dat ik overwoog om bij Roppongi een flesje Ramune (ラムネ) te kopen. Maar doordat ik heel wat bekenden zag, was ik nogal snel afgeleid. Het was Tsunacon wel gelukt dat ik wat bingokaarten had gekocht. Doordat het concert van Kaya nogal was uitgelopen was ik uiteindelijk niet eens aanwezig bij de bingo. Ik heb mij laten vertellen dat het overvol was en dus geslaagd! De volgende keer probeer ik er wèl aanwezig te zijn!

Abunai! 2013: Darkness Rising | Fotografie: Francisca HagenAbunai! 2013: Darkness Rising | Fotografie: Francisca Hagen

Over het concert van Kaya gesproken, daar komt nog een apart verslag van. Het is mij trouwens wel gelukt om één van de cosplay competities te volgen, de acting competitie. Ik heb wel vaak moeten lachen!  Ik heb daar wat foto’s van gemaakt, maar die komen elders te staan.

Helaas waren de twee dagen heel snel voorbij, ook al heb ik het zaterdag nog weten te rekken tot een uur of twee door rond te hangen bij de Karaoke en een rondje op Deshima Sounds. Al met al een zeer geslaagde conventie en ik hoop er volgend jaar weer aanwezig te zijn! Meer foto’s zullen te vinden zijn op mijn portfolio website.

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

2 gedachten over “Abunai! 2013: Darkness Rising (foto)verslag

 • 4 september, 2013 om 17:16
  Permalink

  Erg leuk verslag weer. Jammer dat je niet alle 3 dagen erbij kon zijn. Ook mooie scherpe foto’s trouwens! :D

  Reactie
  • 5 september, 2013 om 15:58
   Permalink

   Ja, volgende keer beter! Maar in ieder geval ben ik er wèl geweest! Bedankt voor je complimenten.

   Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?