Junko Ueda en Namgyal Lhamo op Festival RASAMania!

Het RASA in Utrecht verwelkomt met trots twee Oosterse parels. Op donderdag 26 september krijgt iedereen namelijk de kans om tijdens het Festival RASAMania! de mystieke klanken van de Japanse satsuma-biwa speelster Junko Ueda en Tibetaans zangeres Namgyal Lhamo te ervaren. Een must voor elke muziekliefhebber!

Wie is wie?

Junko Ueda

Junko Ueda studeerde satsuma-biwa, een peer/druppelvormige Japanse luit, bij de legendarische Kinshi Tsuruta en is een uiterst groot talent. Naast de biwa beheerst ze ook de boeddhistische shomyo-zang en van beiden zullen jullie kunnen genieten!

Na een boeddhistische invocatie trakteert ze ons namelijk op een vertolking van een deel van de 12de-eeuwse Heike Monogatari. Dit beroemde ridderverhaal uit de Japanse literatuur vertelt over de triomfen van de Heike-clan. Junko verhaalt deze geschiedenis met expressieve zang en krachtige slagen op de biwa ter ondersteuning van de ernst en de schoonheid van deze kroniek.

Namgyal LhamoDe Tibetaanse zangeres Namgyal Lhamo, die de bijnaam de ‘Nachtegaal van Tibet’ kreeg, genoot haar opleiding aan het door de Dalai Lama opgerichte Tibetan Institute for the Performing Arts in het Indiase Dharamsala. Ze vertolkt traditionele volks-en klassieke liederen. Hierbij begeleidt ze zichzelf op de dranyen, de Tibetaanse luit.

De kans is trouwens groot dat je haar stem al eerder hebt gehoord. Herinneren jullie je de film ‘Seven Years in Tibet’ uit 1997? Daarin is de Tibetaanse Nachtegaal te horen in de filmmuziek. Verder speelt ze ook de hoofdrol in de film Drapchi uit 2012.

Festival RASAMania! met Junko Ueda en Namgyal Lhamo kan je bijwonen voor €14,00 of €8,40 met RASA-pas. Het Festival gaat van start om 20:30, zaaldeuren gaan open vanaf 19:30 uur. RASA is te vinden aan de Pauwstraat 13a in Utrecht.

Nu al zin in meer? Check dan snel de website van RASA.

Spitch TVB

De immer drukke Spoiler Bitch met een zwak voor Britten en Japanse game-personages. Mythologieën en fantasiewerelden zijn haar ding, van muziek heeft ze echter minder kaas gegeten. Tekent de AVO-mascotte.

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?