Vocaloid en special guests op Tokyo Crazy Kawaii Paris

In twee eerdere blogberichten (1 en 2) vertelden we jullie al welke artiesten zouden optreden tijdens Tokyo Crazy Kawaii Paris. Dit lijstje wordt nog aangevuld door LiveTune. Daarnaast stellen we ook graag de special guests even voor, namelijk Chocomoo, IA, U Kimura en Shojonotomo.

TCK Paris - Livetune

Livetune schrijft en produceert sinds 2007 muziek. Hij is één van de veelbelovenste elektronische muziekproducenten van het moment! Hij is onder andere bezig met spraaksynthese en het virtuele idool Hatsune Miku (Vocaloid). Zijn lied Tell Your World werd gebruikt voor de Japanse tv-spot voor Google Chrome en werd wereldwijd zeker 4 miljoen keer bekeken op YouTube. Ook werkte hij reeds samen met een Duitse elektronisch producer, Zedd, die eerder ook samenwerkte met Lady Gaga. Maar hij werkte ook samen met filmproducer Takashi Murakami voor zijn eerste film Jelly Fish. Dat belooft wat!

TCK Paris - Chocomoo

Chocomoo is een illustratrice met de naam Yuka uit Tokyo. Ze staat bekend om haar bijna kinderlijk rond logo in zwart-wit. Met dat logo tekent ze haar pop-punk illustraties die vaak somber en donker zijn, maar steeds een enorme creativiteit laten zien. Ze werkte reeds samen met kledingmerken en –ketens zoals H&M en Hellz Bellz. Ook organiseerde ze al tentoonstellingen in New York en Los Angeles. Recent tekende ze ook LINE stickers uit van bekende artiesten zoals Kyary Pamyu Pamyu en AI.

TCK Paris - IA

IA is een virtuele zangeres die via de derde generatie spraaksynthese software VOCALOID™ 3 Library kristalhelder klinkt. Na slechts zes maanden werden haar video’s al 10 miljoen keer bekeken. Voor de eerste verjaardag van deze virtele artieste komt er een luxeversie uit onder de naam IA-ARIA ON THE PLANETES – First Anniversary Edition. Daarnaast komt er ook een compilatiealbum uit waarom een aantal Vocaloidcomponisten  in verschillende genres zullen staan.

TCK Paris - U Kimura

Ook model U Kimura zal als special guest aanwezig zijn. Ze was een fervent lezer van KERA, een magzine dat zich toewijdt aan de Harajuku-stijl. Ondertussen mag ze zelf regelmatig in het magazine verschijnen. Ze is officieel erkend als Kawaii ambassadeur om de verspreiding van de Japanse popcultuur aan te moedigen op internationaal niveau. Ze is zelf bezig met ontwerpen, we mogen ons verwachten aan een herfstcollectie KOKOkim bij het merk GLAD NEWS.

TCK Paris - Shojonotomo

Als laatste laten we je graag kennis maken met Shojonotomo. De naam Shojonotomo betekent letterlijk ‘vriend van een klein meisje’. Haar werk is dan ook dat van een volwassen kunstenares met een kinderziel. Voor het evenement zelf ontwierp ze het schattige logo, zoals hierboven in da afbeelding te zien. Ze zal de installatie KIMONO FUSION met traditonele Japanse stoffen presenteert tijdens Tokyo Crazy Kawaii Paris.

Tokyo Crazy Kawaii Paris vindt plaats in Parc Floral De Paris op vrijdag 20 tot en met zondag 22 september en dit telkens van 10.00 tot 20.00 uur. Een kaartje voor één dag kost je €18,-, voor drie dagen kost het je dat €45,-. Hou de Facebook pagina en officiële website in de gaten voor meer informatie!

Bron: Tokyo Crazy Kawaii Paris

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?