Festival de Keuze met aantal Japanse namen

Van donderdag 19 tot en met zondag 29 september vindt Festival de Keuze plaats in Rotterdam. Het is een festival gevuld met theater, mediakunst, dans en muziek. Het festival vindt plaats in de Rotterdamse Schouwburg en op een aantal andere locaties. Op het programma van het festival staan een aantal Japan gerelateerde voorstellingen.

Festival de Keuze

Op het Schouwburgplein staan er installaties uit bijvoorbeeld Zwitserland, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk te bewonderen, maar ook uit Japan. Het is gratis te bekijken vanaf donderdag 19 september, het hele festival door van 14.00 tot 22.00 uur.
De installatie uit Japan is van Akira Takayama, het is een filmexperiment genaamd het Referendum Project In dit filmexperiment zie je interviews met schoolkinderen uit de regio van Fukushima.

Op donderdag 19 september van 19.00 tot 20.00 uur is het mogelijk om de maker Akira Takayama te ontmoeten. Hij verteld over zijn Referendum Project. De interviews op het Schouwburgplein zijn enkel een deel van een omvangrijk project. Dit is onderdeel van de ‘Talks’ op het festival en is gratis te bezoeken.

Ook op donderdag 19 september presenteert Motel Mozaique ClublePOP doet Japan. Het zal plaatsvinden vanaf 20.00 uur in de Hal. ClublePOP is een ‘snobistisch’ Rotterdamse vinylcollectief en mixt al jaren exotische liedjes met soulvolle indiepop. Dit keer zal het op Japanse wijze zijn. Het is gratis te bezoeken.

Op donderdag 19 en vrijdag 20 september is de voorstelling Ground and Floor van Toshiki Okada (Chelfitsch) te bekijken. In deze voorstelling reageert de maker op de lamgeslagen Japanse maatschappij na de kernramp bij Fukushima. Deze voorstelling is een Nederlandse première en is voor €16,- te bekijken in de Krijn Boon Studio.

Studenten, vakpashouders en CJP-kaarthouders betalen voor de voorstellingen tijdens Festival De Keuze slechts € 8,50. Houders van een Schouwburgkaart betalen voor de voorstellingen tijdens Festival De Keuze slechts € 13,50. Meer informatie is hier te vinden.

Je kunt kaarten kopen voor alle voorstellingen per telefoon, aan de kassa of via de website van de Rotterdamse Schouwburg. Je kan kiezen om de kaarten opgestuurd te krijgen, dit kost je €2,50 per bestellen of zelf uit te printen (e-ticket), dat scheelt je €1,- per e-ticket.

Bron: Festival de Keuze via Japanese Events NL

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?