Tentoonstelling: Tomas Hillebrand in Japan

De tentoonstelling “Tomas Hillebrand in Japan” is sinds 5 september te zien in Museum Jan van der Togt in Amstelveen. Tomas Hillebrand is een kunstenaar die een stimuleringsprijs ontving van de Stichting Van Vlissingen Art Foundation eerder dit jaar. Door deze prijs is deze tentoonstelling mede mogelijk gemaakt. De kunstenaar maakt sculpturen van glas, maar ook glazen stolpen.

Tomas Hillebrand zonder titel, 2013, 48x28x43 cm  Chinese lak, geblazen glas, textiel, water, spiegel.  Lakwerk: Tetsuo Gido
Tomas Hillebrand zonder titel, 2013, 48x28x43 cm
Chinese lak, geblazen glas, textiel, water, spiegel.
Lakwerk: Tetsuo Gido

Tomas Hillebrand ging in september 2012 op reis naar Japan en heeft daar in samenwerking met de fotograaf Atsushi Okuyuma de natuur op de gevoelige plaat gelegd. Daarnaast deed hij een studie naar de productie van het Japans lakwerk, ook wel urushi genoemd. Urushi is een eeuwenoud ambacht en geldt als een van de moeilijkste ter wereld. De kunstenaar was getuige van het winnen van de grondstof uit de urushiboom en ontmoette lakmeester Tetsuo Gido die verschillende sculpturen van hem heeft gelakt. Het resultaat van Hillebrands onderzoek is een verrassende collectie, waarin lakwerk wordt gekoppeld aan zijn glaskunst.

Bij deze tentoonstelling hoort ook een boek, het boek draagt dezelfde naam als de tentoonstelling en is geschreven door Marcel Brouwer. Dit boek is het vierde deel in de serie “Inspiration” die de Stichting Van Vlissingen Art Foundation uitgeeft. Naast deze tentoonstelling exposeert Tomas Hillebrand tot en met 27 november in restaurant “La Rive” van Intercontinental Amstel Amsterdam.

De tentoonstelling is tot en met zondag 13 oktober te zien. Museum Jan van der Togt is te vinden aan de Dorpsstraat 50 in Amstelveen. Openingstijden zijn als volgt: woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijs voor volwassenen is €6,-, maar je kan gratis naar binnen met een museum jaarkaart of als je onder de 12 jaar bent.

Bron: Museum Jan van der Togt 

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?