AVO Q&A #6: Wat zou Dj kopen met een tegoedbon van €50,-?

De volgende vraag die met plezier zal beantwoordt worden, is er eentje van Gnoe, namelijk: Als je een tegoedbon kreeg om te besteden in een Japanse winkel, wat zou je dan kopen (twv ca. €50,-)?

In mijn hoofd zie ik direct allerlei Japans snoepgoed, zoals de speciale smaken Kitkat en de Pocky’s die ook absoluut in heel wat meer smaakjes bestaan dan onze mikado. Met snoepgoed in het achterhoofd bezocht ik enkele webshops om eens rond te kijken. Mijn keuze viel dan uiteindelijk op J-LIST. Deze webshop heeft een ruim assortiment in hun food-categorie, maar biedt ook boeken, tijdschriften, speelgoed, kookgerief enzoverder aan. Dat maakte mijn keuze niet makkelijker! Ik besloot dan maar om me toch te beperken tot eten en drinken.

Terwijl ik alles wat ze aanboden doorbladerden kwam ik al snel aan bijna 200 dollar! Dat is heel wat meer dan die 50 euro, want 50 euro was omgerekend op dat moment 66,2732 USD. Dus besloot ik om onder de 60 dollar te blijven om op die manier zeker te zijn dat ik toe zou komen. Om het allemaal wat makkelijker te maken, negeer ik hier de verzendkosten die er bijkomen.

Na heel wat wikken en wegen besloot ik dat ik deze artikelen ging kopen:

Collage, shoppen

Zoals jullie zien, ben ik zeker niet enkel voor snoep gegaan. Ik besloot dat ik het snoepmakertje in de vorm van een pinguïn zo leuk vond, dat ik dit leuker vond dan een hele berg snoep aankopen. Ik zal er dan ook zelf heel wat snoepjes mee kunnen maken! De Mariosnoepjes en Energy Drink komen voort uit mijn liefde voor Nintendo en dan echt wel vooral de Mario-reeksen, zoals ook opviel in de vorige Q&A. Ik lust dan wel bijna geen Energy Drinks, maar zo’n blikje hou je enkel al voor het uitzicht! Dat waren de gekke uitspattingen, gewoon omwille van hoe de spulletjes eruit zien en de sentimentele waarde die ik eraan ga hechten.

Verder koos ik ook wel wat snoep en Ramune. Traditionele Kompeito en ook enkele gewone snoepjes in aparte smaakjes als groene thee en suikerspin. Ik ga voor speciale smaken! Die vind je hier niet zo snel. Voor de Ramune ging ik ook voor de originele smaak en niet voor smaakjes die lijken op de drankjes die wij hier ook kennen. Ik ben vooral nieuwsgierig of die smaken mij zullen bevallen!

Tussen al het snoep vond ik ook de WASABI mayonnaise en het SAKURA tafelzout. Ook aan deze items kon ik moeilijk weerstaan. Vooral dat zout maakt me erg nieuwsgierig. Ik ben zelf helemaal fan van de ‘Sakura Bloom’ thee die ik hier thuis regelmatig drink. En dus klinkt alles wat ermee te maken heeft me als muziek in de oren.

Mijn totale bedrag bedroeg uiteindelijk $ 58.80. Ik bleef dus mooi binnen mijn budget.

Welke dingen uit Japan wil jij zeker eens proberen?

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

2 gedachten over “AVO Q&A #6: Wat zou Dj kopen met een tegoedbon van €50,-?

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?