AVO Q&A #6: Wat zou Fran kopen met een tegoedbon van €50,-?

De volgende AVO Q&A is nummer 6, kwam van Gnoe en luidt: Als je een tegoedbon kreeg om te besteden in een Japanse winkel, wat zou je dan kopen (twv ca. €50,-)? Dus stel dat ik een tegoedbon krijg van €50,-, wat ga ik kopen?

Nu kan ik wel een aantal Japanse winkels bedenken waar ik wel wat leuke Japanse spulletjes kan kopen, waaronder de Orientique in Den Haag. Maar die prijzen gaan al heel snel boven de €50,- en dus moest ik kleiner denken. Veel kleiner! Nu weten jullie mijn aankopen bij MostCutest.nl, dat was ook al gauw rond de €50,-! Maar ik vind het helemaal niet erg om opnieuw te gaan “shoppen” met die denkbeeldige tegoedbon in mijn achterhoofd. Na even nadenken kwam ik op de volgende (web)winkel: Roppongi. Ik ben de winkel weleens tegengekomen op de animeconventies, laatste keer op Abunai vielen ze mij op door de Ramune (ラムネ) die ze daar verkochten!

collage_QA6

En nu ik een keuze van webwinkel heb gemaakt, moet ik besluiten wat ik ga kopen van dat geld! Allereerst begin ik met de thee. Mijn speciale groene thee is bijna op en dus is het tijd om weer wat in te slaan. En daar is het prima tijd voor, als ik zo naar buiten kijk, want de herfst is begonnen. En tijdens de herfst (en winter) vind ik het fijn om warme drankjes te nuttigen, waaronder thee. En ik hou van groene thee. Ik kies voor Maccha (Kumo no Shiro), het is gemalen groene thee en zit in een blikje. Een andere groene thee was de Genmaicha (Shizuoka). Ik heb dit een keer gedronken bij een theehuisje. Ik werd verrast door de gepofte rijst, maar ik vond het best lekker te drinken. Dus ik neem daar ook een pakje van! En laat ik ook meteen de vulbare theezakjes kopen, want dan kan ik makkelijk een pot of kop thee zetten.

Waar ik mij regelmatig mee bezig hou is met het schrijven met mijn penvrienden! Ja, hoe ouderwets het ook klinkt, ik doe dat nog steeds. En tegenwoordig schrijf ik met penvrienden uit voornamelijk Japan, maar ook Korea, Filipijnen, Italië en Duitsland! Wat ik leuk vind is het versieren van mijn brieven. Dat kan bijvoorbeeld met tape. In het lijstje van Japans Tape/Masking Tape vond ik een Touhoku setje. Een speciaal setje met tape waarbij je de wederopbouw van de Touhoku regio steunt. Dit is waar de tsunami van maart 2011 hard heeft toegeslagen. Van elk verkocht setje gaat er €1,- naar SWTJ. Ook op mijn lijstje staat de Kokeshi Mix&Match Stationery met de karakters uit de Kokeshi boeken van Annelore Parot. Hier wil je toch graag hele verhalen op schrijven? Ik weet dat mijn non-Japanse vrienden en penvrienden het leuk vinden om Japan gerelateerde kaarten te ontvangen. Ik heb even moeten nadenken welke set van Galison Stationery ik wilde hebben, maar een kaartje met afbeeldingen van Hokusai komt altijd goed aan! Origami mag niet missen in mijn shopsessie. Van Madame Mo heb je leuke pakjes met origamipapier. Ik heb gekozen voor de Girls.

En wat kost dit allemaal? Ik kom uit op een totaal van €47,25 oftewel ik heb mijn shopsessie heel netjes gehouden! Wat vinden jullie van mijn shopsessie?

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

2 gedachten over “AVO Q&A #6: Wat zou Fran kopen met een tegoedbon van €50,-?

  • 24 september, 2013 om 22:47
    Permalink

    Je kan helemaal relaxt aan de slag met een thee’tje en je spulletjes voor je snailmail ;) Helemaal jou!

    Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?