Dadadadan Tenko op tour in Europa in 2014

Dadadadan Tenko - Flying BachiIn maart 2014 komt Dadadadan Tenko voor de achtste keer terug naar Europa met hun nieuwe show ‘Flying Bachi’. Tijdens deze tour zullen ze te zien zijn in verschillende zalen in Nederland, maar ook enkele keren in België.

Dadadadan Tenko is een groep jonge muzikanten die de Taiko (traditionele Japanse drum) bespelen. Ze organiseren soms ook workshops in Nederland en België. Naast de Taiko komen ook de Japanse fluit en nog enkele instrumenten aan bod. Om deze shows tot een goed einde te kunnen brengen, moeten ze dagelijks urenlang trainen op fysieke kracht, ritmiek en expressiviteit. Taiko is namelijk een erg intensieve bezigheid en om een show te presenteren moet er ook gewerkt worden aan het visuele aspect. Zelfs tijdens de tournee wordt dagelijks geoefend om hun uithoudingsvermogen op peil te houden en om de show perfect te houden!

Flying Bachi zal een enorme energie laten zien, waarvoor Dadadadan Tenko bekend staat. Maar daarnaast zullen de muzikanten ook hun gezicht en lichaam moeten gebruiken om een boodschap  over te brengen, via expressiviteit. Je zal zang, dans en natuurlijk ook muziek terugvinden in deze show, waarin een grappige noot niet mag ontbreken.

De Taiko-drummers zullen begeleid worden door authentieke Japanse blaas- en snaarinstrumenten terwijl op het podium mythische vertellingen worden uitgebeeld. De prachtige traditionele kostuums geven dit spektakel nog een extra boost. Ook het publiek speelt zijn rol tijdens hun show, dus hoe zit het met jouw gevoel voor ritme?

Tourschema in maart 2014
Dag Datum   Starttijd Plaats Zaal (met link)
Woensdag 5 20.15 Vlaardingen Stadsgehoorzaal
Vrijdag 7 20.15 Capelle a/d IJssel Isala Theater
Zaterdag 8 20.15 Oosterhout Theater de Bussel
Zondag 9 20.30 Antwerpen (B) De Roma
Woensdag 12 20.15 Spijkenisse Theater de Stoep
Donderdag 13 20.00 Groningen Martini Plaza
Vrijdag 14 20.00 Deventer Deventer Schouwburg
Zaterdag 15 20.15 Maaseik (B) CC Achterolmen
Woensdag 19 20.15 Zwolle Odeon De Spiegel Theaters
Donderdag 20 20.15 Purmerend Theater de Purmaryn
Vrijdag 21 20.15 Eindhoven MG Frits Philips
Zaterdag 22 20.15 Bussum Spant!
Woensdag 26 20.00 Breda Chassé Theater
Donderdag 27 20.00 Rotterdam Nieuwe Luxor Theater
Vrijdag 28 20.00 Venray Schouwburg Venray
Zaterdag 29 20.15 Weert Munttheater

Bron: Dadadadan Tenko

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?