CAMERA JAPAN Festival 2013 naar Groningen

Vandaag is het CAMERA JAPAN Festival gestart in Rotterdam. Voor de liefhebbers van de Japanse film die in Groningen wonen is er goed nieuws: CAMERA JAPAN Festival komt naar Groningen. Het festival in Groningen is van zaterdag 12 oktober tot en met dinsdag 15 oktober. In de locaties RKZ bios en de Vera Zienema zijn een tiental films te zien.

camerajapan2013_header

Op zaterdag zijn de films After School Midnigthers, Evangelion 3.0 You Can (Not) Redo, The Land of Hope en de documentaire A2-B-C te zien. De film Uzumasa Jacopetti zal in de nacht van zaterdag op zondag te zien zijn als nachtvoorstelling. Op zondag zijn de films A Story of Yonosuke en anime The Life of Budori Gusuko te zien. Met de film Sado Tempest wordt de zondagavond afgesloten.

MimiCofMaar voordat de laatste film van de zondag wordt gespeeld is er een optreden te zien van MimiCof. MimiCof is Midori Hirano. Onder de naam midori hirano bracht ze muziek uit waarbij ze gebruik maakte van traditionele instrumenten zoals piano en cello. Met MimiCof laat ze haar voorliefde voor elektronische muziek zien. Haar muziek wordt tijdens dit optreden in de bioscoopzaal van RKZ bios ondersteund worden door visuals. Het concert vindt plaats om 20.00 uur.

Op maandag zijn de films Virgin en A Woman and War te zien. Dinsdagavond wordt afgesloten met de film Outrage Beyond in de Vera Zienema. Al met al een mooi evenement in Groningen!

Entree voor de films in de RKZ bios zijn €7,-. Een 10-strippenkaart kost je €40,-, ben je student of een Stadjerspas-houder, dan kost het je €5,-. Reserveren voor de films is niet mogelijk, maar zijn vanaf zaterdag 12 oktober te koop bij de kassa van RKZ bios. De kassa opent een half uur voor aanvang. Dit geldt trouwens niet voor de film die in Vera Zienema te zien is. Deze film kost €4,50 + maandkaart van €1,50 en is ook online te kopen.

Bron: RKZ bios, Vera Groningen via BAGGER

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?