Hommage aan Japan in expositie ‘Van hier tot Tokio’

‘Van hier tot Tokio’ is een expositie waarbij Nederlandse kunstenaars een hommage brengen aan Japan en haar complexe en betoverende cultuur. De expositie is te zien in Galerie Contrast tot en met zaterdag 2 november. Vorige week werd expositie geopend door Kris Schiermeier, directeur van het Japanmuseum Sieboldhuis.

Expositie 'Van hier tot Tokio' in Galerie Contrast
Impressie expositie ‘Van hier tot Tokio’ in Galerie Contrast

De kunst die er te zien valt verschilt van porselein tot aan schilderijen, van tekeningen tot aan staalobjecten, van sieraden tot aan fotografie. De deelnemers aan deze expositie zijn Oranda jin met zijn authentieke scrolls, Karin Bablok met haar porselein, Hans Jochem Bakker met zijn Geisha schilderijen, Evelien Bannenberg met haar botanische pentekeningen op rijstpapier, Paul van Dongen met zijn etsen van bloemen en planten die terug te vinden zijn in de Japanse natuur, Hans Innemee met zijn dierkarakters in staal, Oogst met sieraden geïnspireerd op de prachtstukken die Philipp Franz von Siebold in Japan heeft verzameld, Berber Oostenbrug met haar foto’s waar de kimono haar uitgangspunt is en Olav Slingerland met zijn keramieken wandobject.

In het kader van deze expositie organiseert de gallerie een aantal activiteiten. Vorige week was er een workshop Ikebana. Zaterdag 5 oktober is er een Japanse theeceremonie en zondag 6 oktober is er een workshop manga tekenen. Maximaal 15 personen kunnen meedoen aan deze activiteiten. Meer informatie over de kosten en het aanmelden kan hier gevonden worden.

Galerie Contrast is te vinden aan de besterdring 46 in Tilburg. De galerie is van dinsdag tot en met zaterdag gopend. Van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur. Op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Bron: Galerie Contrast

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?