Maskertheater Obstinato ontmoet Japan met KaiKou

Teatro Obstinato - KaiKouTeatro Obstinato zal op vrijdag 4 oktober het maskertheater KaiKou (vrij vertaald Obstinato ontmoet Japan) brengen. Deze theater groep brengt al heel wat jaren deze stijl gebaseerd op de Italiaanse Commedia dell’Arte.

Dit stuk is een heel ander verhaal, want deze keer gaat het over een Japans avontuur. Je krijgt e traditionele stukken uit het klassieke Noh theater en de meer eigentijdse Kyogen te zien. Noh theater is een veertiende eeuwse kunstvorm die draait om muziek en beweging, maar ook drama komt aan bod. De taal in het Noh theater is erg poëtisch en alle rollen werden gespeeld door mannen. Het Kyogen werd vertoond tijdens de pauzes. Hierin werden grapjes gemaakt en werd satire gebruikt. Om dit authentiek te maken zullen er verschillende typisch Japanse rekwisieten gebruikt worden, die samen met de kostuums worden verzorgd door Izumi Furuta. Natuurlijk kunnen de prachtige maskers niet ontbreken in dit stuk, want het gaat natuurlijk nog steeds om een maskertheater. Het schouwspel zal ondersteund worden door livemuziek, waardoor het gevoel versterkt wordt en het een heuse krachtige visuele theaterbeleving zal zijn.

KaiKou is te zien op vrijdag 4 oktober om 20.30 uur in de theaterzaal van De Lieve Vrouw in Amersfoort aan de Lieve Vrouwestraat 13. Een kaartje kost je €12,- en voor kinderen tot 12 jaar zelfs maar €8,- . Het stuk, geregisseerd door Frans Krom, duurt 120 minuten.

Bron: Lieve Vrouw Theater ; via Japanese Events NL

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

Eén gedachte over “Maskertheater Obstinato ontmoet Japan met KaiKou

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?