Innovatieve films en audio-visuele media bij [+] JAPANESE EXPERIMENTALS

Op woensdag 30 oktober is het tijd voor een avondje Japanse experimentelen. Onder de titel [+] JAPANESE EXPERIMENTALS zijn er vanaf 21.00 uur drie titels te zien uit Japan.

[+] JAPANESE EXPERIMENTALS @ Worm, Rotterdam

Sailing across images is een hand-bewerkte film van Shinkan Tamaki. Het is zwart-wit beeld van de oppervlakte van een oceaan, geschoten door een 16mm film. De meeste films van Shinkan zijn stomme films, maar dit keer is er een soundtrack ingespeeld door gitarist Tetuzi Akiyama en mixing board speler Toshimaru Nakamura.

In your star is een film van Makino Takashi. De eerste screening was in Tokyo in 2011 tijdens een liveoptreden van de Nederlandse muzikant Machinefabriek. Daarna maakte Makino er een film van.

THE FOCUS is het meest recente werk van Rei Hayama. Rei is geïnteresseerd in waarnemingen en voorstellingen van de natuur, de mens en stedelijke ruimten. In deze film gebruike Rei foto’s van een oude folklore fotoboek.

Deze avond is georganiseerd door [+] (plus). [+] is een non-profit artiest collectief – gestart door drie artiesten Makino Takashi, Shinkan Tamaki and Rei Hayama – die ervoor zorgt dat er wereldwijd zogenoemde experimentele films worden laten zien. Experimentele films in dit geval verwijst naar films en audio-visuele media dat werkt met innovatieve kwaliteit die alle bestaande categorieën te buiten gaan.

De deuren gaan om 20.30 uur open. Een half uur later gaat het van start tot 01.00 uur. Kaartjes kosten €5,- en zijn online te kopen. De Worm is te vinden aan de Boomgaardsstraat 71 in Rotterdam.

Bron: Worm via Japanese Events NL

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?