AVO Q&A #7: Dj’s grootste dromen

Opnieuw tijd voor een Q&A! Deze keer een vraag van AVO-lid Chachamaru! Zij wil graag weten wat onze levensdroom is. Eerder vandaag kwamen de antwoorden van Spitch TVB en Fran online.

Nu mijn antwoord: Ik heb niet één grote droom van wat ik echt persé wil bereiken, maar ik heb wel een idee van hoe ik wil dat mijn leven er zal gaan uitzien. Dus ik schets even wat ik graag wil.

1. Eigen huis.
djrobintjedromenOver enkele jaren hoop ik op mezelf te wonen, met mijn vriend in een eigen huisje. Dat betekend concreet dat ik graag direct een huisje wil kopen en niet eerst huren. Om te kunnen kopen zal er eerst werk moeten zijn en dan best voor ons beiden en met zekerheid, dus geen tijdelijke baantjes.

2. Gepaste job.
Ik heb bijna mijn diploma op zak, vriendlief heeft reeds twee diploma’s op zak. Met beiden een professionele bachelor mikken we dus niet op het simpelste baantje voor laaggeschoolden. Nee, we zoeken naar een baan die liefst van al bij onze studie past. Ik ben alvast bezig met examens afleggen om een job vast te krijgen, nog tijdens mijn stage. Zelfs nog voor mijn stage begon, was ik al bezig. Ja, ik ben op dat vlak een vechtertje, een vroege vogel. Ondertussen weet ik dat mijn eerste proef voor één sollicitatie een positief gevolg heeft, dus bereid ik me nu voor op de volgende fase in die sollicitatie! Spannend, toch?

3. Gezin
Eens een huisje en een tuintje, is het tijd voor een gezinnetje. Ik droom van een klein gezinnetje, waar een beestje of twee, drie zeker niet mag ontbreken.  Een hele simpele droom die ook geluk en gezondheid inhoudt, die hoopt op weinig al te zware tegenslagen en grote teleurstellingen. Het besef dat tegenslagen en teleurstellingen bij het leven horen, heb ik wel. Maar ik hoop dat ze zich beperken.

4. Reizen!
Naast die echte grote droom, droom ik ook van reizen. Er zijn enkele plekken in de wereld die ik absoluut wil zien! Daarbij op de eerste plaats Japan. Als die reis er komt, zal het hopelijk zijn voor een behoorlijke periode, ik denk aan een maand of twee. Want ik wil heel wat zien! Laten we eerst beginnen als typische toerist in een toeristenstad, misschien wel Tokyo als startpunt. Natuurlijk wil ik ook het zelfmoordbos Aokigahara zien, zoals duidelijk werd in Q&A #5. Maar ook de niet zo toeristische plekjes lijken mij zalig om te leren kennen, ik zou heel graag ook een tijdje verblijven in een klein dorpje, waar je nog meer de typische cultuur opsnuift. Kortom, ik wil graag een beetje van alles zien! Cultuur, theeceremonies, eten proeven, een typische arcade-hal bezoeken, de taal een beetje leren en ga zo maar door.

Ook Australië is een plek die ik zeker eens wil aandoen. Verder hoop ik ook wel wat wonderlijke natuurparken te zien, op verschillende plekken in de wereld en ook het pretpark Disney World staat hoog op mijn lijst. Dus het reizen lijkt me echt wonderlijk! Er is zoveel te ontdekken in de wereld!

Om mijn dromen te kunnen voltooien, zal ik moeten werken om geld te verdienen, moeten sparen. Want die prachtige reizen kosten ook een aardig duitje. Maar voor je dromen moet je moeite doen, moet je al eens wat over hebben.

Wat wil jij absoluut bereiken/zien/doen in je leven?

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

3 gedachten over “AVO Q&A #7: Dj’s grootste dromen

 • 4 oktober, 2013 om 19:35
  Permalink

  Disney World!!!! Die wil ik ook nog bezoeken!

  Reactie
  • 5 oktober, 2013 om 19:23
   Permalink

   Ja, het is Disney hè!
   En Disneyland is al zo prachtig, dus moet Disney World nog veel leuker zijn!

   Reactie
 • 6 oktober, 2013 om 00:30
  Permalink

  Leuk om te lezen dat wij toch verschillende dromen hebben, diversiteit!

  Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?