Tip: Najaarsopening van Japanse Tuin Clingendael

Binnenkort is het weer zover: de Japanse Tuin op landgoed Clingendael is weer te bezoeken. De najaarsopening is van zaterdag 12 tot en met zondag 27 oktober. In die periode is de tuin dagelijks geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur. Omdat de tuin kwetsbaar is, is het maar voor een korte periode geopend.

Op 12 oktober zal de tuin feestelijk geopend worden om 14.00 uur. Burgemeester van Wassenaar Jan Hoekem, wethouder Boudewijn Revis en een afvaardiging van de Japanse ambassade zijn hierbij aanwezig. De tuin is die dag tot 16.00 uur geopend.

Japanse Tuin Clingendael in de herfst, 2012 © Francisca Hagen
Japanse Tuin Clingendael in de herfst, 2012 © Francisca Hagen

De tuin is in het begin van de 20ste eeuw aangelegd. Dit werd gedaan door de toenmalige eigenaresse van het landgoed Clingendael: Marguerite M. Baronesse van Brienen. In de tuin zijn vele stenen lantaarns te vinden, maar ook twee watervaten, beelden en bruggetjes. Maar een mooi punt van de tuin, wat ik zelf ook bijzonder vind, is het paviljoen! Als je daar gaat zitten heb je een mooi overzicht van de tuin.

Afgelopen 27 april werd er gevierd dat de Japanse Tuin op landgoed Clingendael 100 jaar bestaat door middel van een Japans festival. Lees het verslag over het festival hier.

Wie is van plan de Japanse Tuin te bezoeken? Ik zal zelf mijn best doen om er weer naartoe te gaan om mijn rust te pakken, maar ook om wat foto’s te maken. Bovenstaande foto heb ik vorig jaar gemaakt op een moment dat het rustig was qua bezoekers.

Mocht het niet lukken om de tuin dit najaar te bezoeken, dan moet je wachten tot het voorjaar, de precieze datum is nog niet bekend.

Bron: Gemeente Den Haag

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?