Twee mangaka naar F.A.C.T.S. 2013

Tijdens het weekend van 19 en 20 oktober is het weer zo ver: F.A.C.T.S. is terug in Gent! Fans van de beter manga maken zich maar beter vrij want dit jaar verwelkomt de Fantasy Anime Comics Toys en Sci-fi conventie niet de minste namen!

Mangaka

Maak je borst alvast maar nat voor de komst van mangaka Toshio Maeda. Deze controversiële tekenaar zette in de jaren 80 en 90 de wereld van de erotische manga op zijn kop als één van de betere pioniers van het hentai-genre. Jullie kennen hem van populaire titels als La Blue Girl, Adventure Kid, Demon Beast Invasion, Demon Warrior Koji en zijn meest bekende werk Urotsukidōji (Legend of the Overfiend).

Ook beginnende tekenaars zullen in de F.A.C.T.S. hun gading vinden. Bezoek zeker de stand van Kaori Yoshikawa, een heuse Mangaka instructrice! Kaori is namelijk de eerste Japanse auteur die les geeft in Frankrijk over Manga en het beroep van Mangaka. Haar boek ‘Manuel du mangaka débutant’ (Handboek voor de beginnende Mangaka) is sinds 2012 vrij op de markt te verkrijgen. Verder is ze de ontwerpster van Sana en Asly.

Cosplay en Little Japan

Natuurlijk worden Cosplayers niet vergeten! Ook dit jaar pakt F.A.C.T.S. uit met de jaarlijkse cosplay-wedstrijd. Heb jij heel wat tijd in je outfit gestopt en wil je (alleen of in groep) het oordeel van de juries trotseren? Meld je dan vandaag nog aan op de officiële F.A.C.T.S. pagina! Verder is iedereen welkom bij de stand van Be Cosplay (Belgische Associatie voor Cosplay) in de Fan Village voor allerhande workshops voor de beginnende cosplayer. Zo kan je er leren Armor (bepantsering) en accessoires maken, basis patronen naaien, werken met Fimo klei en zelfs eigen kattenoortjes maken!

Voor wie zich dieper in het Japan-gevoel wil storten, dient zeker een bezoekje te brengen aan ‘Little Japan’. Rasechte gamers kunnen dan weer terecht in de ‘Game Zone’. Wat deze zones precies zullen inhouden, wordt later deze maand bekendgemaakt samen met de algemene programma. Hou dus beslist de F.A.C.T.S. website in de gaten!

Andere namen

Vanzelfsprekend zijn naast Japan ook de vele andere Sci-fi en Fantasy-werelden vertegenwoordigd. Dit jaar kan je oog in oog staan met namen als Iain Glen (Ser Jorah Mormont uit Game of Thrones), Michael Shanks (Dr Daniel Jackson uit Star Gate), Anthony Daniels (C-3PO uit Star Wars), Bill Morrison (illustrator van the Simpsons en Futurama), John Bolton (comic artist van onder andere Shame), Stjepan Šejic (comic artist voor onder andere Witchblade), Emanuela Lupacchino (artist voor L’Insonne en titels voor Marvel en DC), Lectrr (cartoontekenaar uit Vlaanderen), Thomas Olde Heuvelt (Nederlandse schrijver van onder andere HEX) en vele andere. Wil je weten of jouw favoriete acteur, tekenaar of auteur aanwezig zal zijn? Check dan zeker de ‘Guest’-pagina op de officiële F.A.C.T.S.-site en wie weet heb je wel geluk!

Info

Het belooft een ontzettend speciaal weekend te worden. F.A.C.T.S. viert namelijk zijn 20-jarig bestaan. Twijfel dus niet en kom gewoon langs! F.A.C.T.S. loopt op zaterdag 19 oktober van 10.00 tot 18.00 uur en op zondag 20 oktober van 10.00 tot 17.00 uur. Prijzen lopen aan de deur van €13,- voor niet-cosplayers tot €11,- voor cosplayers. Wie voor 19 oktober zijn kaartjes besteld, krijgt €2,- korting. Kinderen onder de 10 jaar mogen gratis binnen mits vergezeld van een al-dan-niet-verantwoordelijke volwassene.

Ook voor deze editie vindt F.A.C.T.S plaats in Flanders Expo in Gent. Wie met het openbaar vervoer gaat, kan gewoon tram 1 nemen vanuit het station (Gent-Sint-Pieters). Wie met de wagen gaat stelt zijn GPS het beste in op Maaltekouter 1, 9051 Gent in België. Voor wie geen GPS heeft geldt de volgende hint: volg de cosplayers!

Wij zullen er alvast zijn! Jullie ook?

Spitch TVB

De immer drukke Spoiler Bitch met een zwak voor Britten en Japanse game-personages. Mythologieën en fantasiewerelden zijn haar ding, van muziek heeft ze echter minder kaas gegeten. Tekent de AVO-mascotte.

Eén gedachte over “Twee mangaka naar F.A.C.T.S. 2013

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?