AVO Q&A #8: De allerlaatste vragen beantwoord door Dj Robintje

Het is tijd om de laatste dosis vragen van de AVO Q&A te beantwoorden. Deze keer een iets andere formule, namelijk enkele korte antwoorden in één blogbericht. Hopelijk hebben jullie na deze reeks antwoorden weer het idee dat jullie ons wat beter kennen. Vergeet ook de antwoorden van Fran en Spitch TVB niet te lezen.

Qaphsiel: Sinds wanneer zijn jullie teamlid van AVO? En hoe zijn jullie dat geworden??
Ik werd lid op AVO Forum in december 2005 als ik het me goed herinner, tijdens een examenperiode. Enkele maanden later was het tijd voor de lenteschoonmaak. Fran zocht naar mensen die haar wilde helpen, omdat het alleen nogal een klus was. Darcy Maris en ik boden onze hulp aan om de oude topics op te schonen, sommige onderwerpen opnieuw aan te halen en eventueel wat dingen samen te voegen. We werden tijdelijk moderator over het gehele forum. Toen we klaar waren met de opruim, bleven Darcy Maris en ik nog een tijd ingesteld als moderator. Na een tijdje vroeg ik voorzichtig aan Fran wat de bedoeling was. En toen kwam het nieuws, Fran wou ons graag behouden in het moderator team. Dat wou wel zeggen dat er ook andere verantwoordelijkheden bij kwamen kijken. Tot op heden vind ik dat nog steeds een grote eer en doe ik het met veel plezier. Mindere momenten zijn er zeker geweest, maar die verdwijnen in het niets met de leuke gesprekken die we als team voeren, de ideeën die we uitwerken en de dingen waar we echt iets bereiken. We zijn een groepje vrienden geworden!

Spitch TVB: Wat zijn de belangrijkste mijlpalen voor het forum geweest in al die jaren?
Mijn persoonlijke belangrijke mijlpaal was toen ik na het prille begin van mijn ‘tijdelijk moderatorschap’ te horen kreeg dat Fran graag mij en mijn mede-moderator Darcy Maris vast wou instellen als moderator. Maar voor het forum zelf, moet dat absoluut het tienjarig bestaan zijn, met het eigen festival!

Troetelbeer: Heb je ooit spijt van je nickname die je nu gebruikt voor AVO? Als je mocht kiezen, welke nickname zou je dan kiezen?
Al van in het prille begin gebruik ik mijn huidige nickname Dj_Robintje. Daar heb ik ook nog nooit spijt van gehad! Ik vind het persoonlijk erg grappig dat er heel wat lijken te denken dat het om een jongen zou gaan als ze die nickname lezen. Het onstaan van die bijnaam, want Robintje is ook een oude bijnaam van mij in het echte leven, is makkelijk te verklaren. Een vriend van vroeger in de klas begon me zo te noemen doordat ik mijn dochtertje, als dat er ooit komt, zo zou willen noemen. In die jaren zetten ik ook al eens een plaatje op in de cafetaria van de sporthal waar mijn moeder toen ook werkte. Dus vandaar dan ook de Dj, die eveneens de favoriete afkorting van mijn nickname is.

Cypher: Zijn jullie goed in staat om hobby’s te verwerken in jullie werkzaamheden voor AVO en zo ja wat voor hobby’s?
AVO wordt door mij beschouwd als een hobby op zich. Voor ik op AVO Forum terechtkwam had ik helemaal geen interesse in fora, maar het groeide al snel uit tot een soort thuis. Ik begon ook met me te concentreren op het hoekje ‘bibliotheek’, terwijl dat toch wel mijn grootst hobby is, mag ik zeggen! Lettertjes verslinden, en zich nu eerlijk, dat doe je veel op een forum! Voor de blog ga ik zelf lezen om dan erover te schrijven. Ook schrijven is een soort van hobby voor me. Verder vind ik fotografie leuk en interessant. Alleen neem ik er niet de tijd voor om het echt goed onder de knie te krijgen. Door de blog voel ik me af en toe meer geneigd om ergens met mijn fototoestel te gaan proberen om een fotoverslagje te maken. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik het nog niet voldoende gebruik!

Jimbow: Welke secties van AVO hebben jullie totaal geen interesse in?
Ik heb dus niet echt een sectie waar ik geen interesse in heb. Het onderdeel waar ik vroeger mezelf in verloor en me dus absoluut niet thuis voelde, was het ‘Filosofisch Hoekje’ dat ondertussen is samengesmolten met Dagelijkse Dingen. Daardoor krijgt het voor mij een veel minder zware lading en heb ik niet langer het gevoel dat mijn reacties te banaal zijn in die filosofische onderwerpen.

Gnoe: Wat is jullie favoriete forumtopic? Dat onderwerp waarnaar jullie het vaakst terugkeren?
Ik heb heel lang een voorkeur gehad voor ons subforum Bibliotheek, wat ondertussen ook alweer onder Dagelijkse Dingen valt. En dan vooral de lijst die we een tijd bijhielden met absolute aanraders van de forumleden. Ondertussen ben ik ruimer geworden en focus ik steeds minder op een specifiek topic. Ik vind het mijn verantwoordelijkheid om in elk subforum actief te zijn en dus ook geen topics te negeren. Natuurlijk blijven er draadjes waar ik wat vlotter in kan reageren.

Troetelbeer: Hebben jullie elkaar wel eens ontmoet?
Ik heb nog steeds Fran en Spitch TVB niet ontmoet. Dit voor een groot deel door de tegenwerking thuis en bij het AVO J-Rock Festival doordat ik ingeroosterd werd op die ene dag die ik vrij wou houden! Daardoor kon ik niet overnachten en was het erg moeilijk om op en af te reizen. Ik hoop natuurlijk dat dit zal beteren eens ik regelmaat heb in vast werk en dus ook mijn verlofdagen degelijk kan regelen! Ook zal ik dan minder rekening moeten houden met de kostprijs, minder zeg ik wel!

Gnoe: Wat was de eerste Japanse film die je zag?
De eerste Japanse film die ik bewust keek, zal Ringu geweest zijn. En dan heb ik het over de vierdelige horrorfilm. Op een week tijd had ik de vier delen er doorgejaagd. Dit was tijdens een lesweek, dus ik had veruit alle vrije tijd die ik had in die week gespendeerd aan deze films. En ja, ik was fan van deze reeks, onmiddellijk zelfs! Het leuke aan de Japanse versie, de originele dus, is dat het niet gaat om horror zoals veel mensen die vooral Amerikaanse films kijken verwachten. Maar psychologische horror. Je ziet niemand vermoord worden, je ziet geen zwaar verminkte lijken. Eigenlijk zie je niks! Maar het speelt op je gemoed. Net dat vind ik zo leuk aan deze reeks.

Vermoedelijk zag ik voor deze film ook wel eens een Japanse film, maar dan niet bewust gekozen. Ik herinner me zelfs een cinema film die ik ooit met school ben gaan kijken. Volgens wat ik er later van opzocht, was het een Japanse film.

Cypher: Hebben jullie ooit een AVO gerelateerde droom mogen ervaren?
Hierbij kan ik me weinig voorstellen. Een specifieke AVO-droom heb ik niet, al blijft de hoop bestaan dat AVO nog lang mag blijven bestaan en dat het blijft aanvoelen als een soort thuis in plaats van als een werkplek! Want net dat maakt AVO zo speciaal voor mij. De blog is een verlengstuk van het forum waarvan ik wel hoop dat hij voldoende interesse kan (blijven) wekken.

Gnoe: Wat was het eerste Japanse gerecht dat je at en waar en wanneer was dat?
Hier kan ik niet met zekerheid op antwoorden. Maar ik vermoed dat het gaat om Sushi. Wanneer en waar ik dat voor het eerst at, daar heb ik helemaal geen idee van! Ik heb wel geleerd dat ik niet alle soorten vissushi even lekker vind. De vegetarische sushi vallen erg vaak in mijn smaak, namelijk bijna allemaal.

Troetelbeer: Wat is je laatste obsessie, met betrekking tot Japan?
Dat moet Kazuha van Blood zijn. Die kleine obsessie begon na Made in Asia 4 (editie 2012), waar ik Blood live mocht aanschouwen. Stiekem had ik een celebrity-crush op Kazuha . En dat was erg zichtbaar op het forum in die periode. Is het een echte obsessie? Of gewoon een korte fangirlmodus? Daar mag je zelf over oordelen!

SuperShizuko: Hoe zou jij jouw leven eruit hebben gezien als je een Japanner was?
Een erg moeilijke vraag, waar ik lang over heb nagedacht. In Japan zijn ze nog meer gericht op studie en werk, dus ik vermoed dat ik me nog meer gesmeten had op het behalen van een diploma en een job met aanzien. Dus waarschijnlijk was ik een carrière-vrouw, grote kans dat ik weinig aandacht gehad zou hebben voor de liefde. Want als de druk om te presteren zo groot is, zou ik waarschijnlijk de rest uit het oog verliezen en me de volle 100 procent op die carrière storten.

Cypher: Hoe verwachten jullie dat Japanse entertainment (muziek, tv, films, boeken etc) zich in België gaat ontwikkelen en wat voor invloed denken jullie dat dit op AVO gaat hebben?
Ik kan enkel hopen op meer bekendheid en dus ook een vlottere toegang, misschien zelfs wat meer winkeltjes die ook echt de muziek en films verkopen! Ik blijf het aantrekkelijk vinden om een fysieke CD, DVD of een fysiek boek ook eerst eens te kunnen vasthouden en bekijken, voor ik het werkelijk aankoop. Iets wat moeilijk gaat in webwinkels natuurlijk. Als ook de TV-stations meer aandacht besteden aan het Japans-entertainment wereldje, dan zou dit zeker betekenen dat er meer besproken kan worden op het forum. Dat er meer mensen zijn die dezelfde reeks bekijken op hetzelfde moment, waardoor er meer interactie is.

Zo, dat waren mijn laatste antwoorden. Ik hoop dat jullie allemaal tevreden zijn, over de antwoorden van jullie administrator en global moderators. Ikzelf heb nog dingen bijgeleerd over mijn collega’s en heb met veel interesse hun stukjes gelezen. Ik kan alleen maar hopen dat jullie ook van onze stukjes hebben genoten. Het was zeker fijn om deze iets persoonlijkere blogberichten te schrijven!

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

2 gedachten over “AVO Q&A #8: De allerlaatste vragen beantwoord door Dj Robintje

 • 21 oktober, 2013 om 22:19
  Permalink

  Leuk om te lezen. Ook leuk dat jij je mede teamgenoten zo ook beter hebt leren kennen, laten we hopen dat een ontmoeting om ze nog beter te leren kennen nabij is. ;)

  Reactie
  • 22 oktober, 2013 om 20:28
   Permalink

   Daar kijk ik zeker naar uit, om zowel mijn teamgenoten als wat leden te leren kennen!

   Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?