AVO Q&A #8: De allerlaatste vragen beantwoord door Fran

AVO Q&A is bijna voorbij! We hebben alle leden een kans te geven om een vraag te stellen die wij konden beantwoorden. Al deze vragen en antwoorden zijn hier te vinden. De rest van de vragen beantwoorden wij nog even kort in één blogbericht. Later vandaag komen de blogberichten van Spitch TVB en Dj Robintje online!

Spitch TVB: Wat zijn de belangrijkste mijlpalen voor het forum geweest in al die jaren?
Allerbelangrijkste mijlpaal voor mij was het 10 jaar bestaan van AVO Forum (dat is nu nog steeds gaande) en het daarbij behorende AVO J-Rock Festival waarbij drie Japanse bands (GOTHIKA, ADAMS en VANIRU) optraden. Het was een geweldige ervaring om mee te maken. Had mij nooit bedacht dat het zover kon komen! Een andere belangrijke mijlpaal die ik mij kan bedenken zijn de diverse interviews die gedaan zijn in naam van AVO. Denk maar aan OROCHI, Calmando Qual, PLUNKLOCK, K-ble Jungle en binnenkort ook een interview van Kaya. Zelf heb ik een groot aantal van deze interviews mogen doen en daar ben ik ook erg trots op!

Troetelbeer: Heb je ooit spijt van je nickname die je nu gebruikt voor AVO? Als je mocht kiezen, welke nickname zou je dan kiezen?
In het begin toen AVO Forum nog geen AVO Forum heette, heette ik VidelDidel. Die naam droeg ik al heel wat jaartjes op andere fora en was afgeleid van de karakter Videl uit DragonBall Z. Daarna droeg ik de naam Francisca, maar dat was geen nickname te noemen gezien het mijn eigen naam betreft. Nu heet ik Fran, maar eigenlijk heet ik liever Seraphinne. Het aanpassen van mijn nickname op het forum zal ook betekenen dat ik mijn e-mailadres (dat bij AVO Forum hoort) moet aanpassen. En overal zou ik opeens Seraphinne moeten gebruiken. Fran zit er zo in gebakken. Ik laat het maar zo!

Cypher: Zijn jullie goed in staat om hobby’s te verwerken in jullie werkzaamheden voor AVO en zo ja wat voor hobby’s?
In principe is AVO Forum en AVO blog een hobby, een hele serieuze hobby. Alles wat ik doe, doe ik omdat ik het leuk vind. Ik verdien er in principe (nog) geen geld mee. Maar als ik dat opzij zet, dan kan ik zeggen dat ik het leuk vind om dingen vorm te geven, zoals awards en headers. Dat doe ik regelmatig. Het is ook echt een hobby van mij! Dankzij AVO bezoek ik ook meer concerten, juist omdat ik er meer van bewust ben geworden dat er concerten zijn. Dat heeft ook wel te maken met het feit dat ik er over bericht op deze blog. Het is een avondje uitgaan. Het is voor mij ook een manier om sociaal te zijn, want ik kom meestal bekenden tegen tijdens dit soort concerten.  En voor AVO blog wil ik nog weleens fotograferen, een andere hobby van mij, de resultaten zijn dan later te vinden in een verslag. En daarbij kom ik bij een andere hobby van mij: schrijven. Dat doe ik al jaren: van verhalen schrijven tot aan het beschrijven van een nieuwtje op een blog als deze! Ik denk dat ik zo wel kan doorgaan. Om antwoord te geven op de vraag: Jazeker, ik ben erg goed in staat om mijn hobby’s te verwerken in mijn werkzaamheden voor AVO.

Jimbow: Welke secties van AVO Forum hebben jullie totaal geen interesse in?
In principe heb ik weinig interesse in een gedeelte van Azië Algemeen. Bijvoorbeeld: ik ben geen grote fan van de Koreaanse pop. Ik kan sommige dingen wel waarderen en ik update nog redelijk vaak in dat subforum, ook wat betreft de KPOP nieuwtjes.

Gnoe: Wat is jullie favoriete forumtopic? Dat onderwerp waarnaar jullie het vaakst terugkeren?
Ik beheer het gehele forum en voor mij is het zaak dat het overal wel een beetje actief is en niet stilvalt. In principe zijn de Japan gerelateerde onderwerpen voor mij het interessants, maar ik probeer overal wel wat reacties achter te laten. Ik heb eigenlijk ook geen favoriete forumtopic, ik probeer altijd wel te reageren op de onderwerpen.

Troetelbeer: Hebben jullie elkaar wel eens ontmoet?
Ik heb Spitch TVB driee keer mogen zien. Twee keer was ze aanwezig bij een meeting in Utrecht (Picknick) en later in Leiden (Japanmarkt), toen bleef ze ook een nachtje slapen bij mij. En de derde keer was op het AVO J-Rock Festival. Helaas heb ik Dj Robintje nog niet mogen ontmoeten. Tot op heden is er alleen maar pech geweest wat betreft het afspreken. En ze had dolgraag bij het festival aanwezig willen zijn, maar het kon gewoonweg niet!

Gnoe: Wat was de eerste Japanse film die je zag?
Goede vraag. Eerste Japanse film dat in mijn hoofd zit, is Akira. Maar volgens mij was dat niet de allereerste Japanse film die ik gezien heb. Ik vond Akira maar een vage film, ik heb er alleen niet heel veel ervan begrepen. Ik had de film gekocht omdat er veel werd gesproken op andere fora. Misschien moet ik hem nog een keer kijken.

Cypher: Hebben jullie ooit een AVO gerelateerde droom mogen ervaren?
Ik kan het mij niet specifiek herinneren wat ik allemaal gedroomd heb, maar ik heb inderdaad zoiets gedroomd. En ook wel meerdere keren. Bij leuke dingen, maar ook bij niet-leuke dingen. Laatst droomde ik dat ik de koningin Máxima en prinses Beatrix mocht interviewen, dat had weer te maken met AVO blog. Want ik hield mij op dat moment bezig met wat interviews.

Gnoe: Wat was het eerste Japanse gerecht dat je at en waar en wanneer was dat?
Volgens mij was dat Beef Teriyaki uit zo’n Knorr pak. Klaargemaakt door mijn moeder. Wanneer dat was? Heel wat jaartjes terug, ik kan mij herinneren dat ik er zelfs nog om gevraagd had of mijn moeder het wilde klaarmaken. Kort daarvoor kwam ik erachter dat er Knorr Wereldgerechten in pak werd verkocht, waaronder de Teriyaki. Ik vond het spannend dat ik eindelijk ‘iets’ Japans ging eten. Het smaakte mij prima!

Troetelbeer: Wat is je laatste obsessie, met betrekking tot Japan?
Laatste obsessie? Echt een obsessie durf ik het niet te noemen, maar ik beluister en bekijk de YouTube video’s van PLASTICZOOMS nogal veel de laatste tijd. Ik ken ze via de band lloy, maar had er tot een korte tijd terug weinig naar geluisterd. De band heeft veel muziekvideo’s gemaakt, mijn geluk, want ik bezit helemaal niks van ze en toch kan ik er genoeg naar luisteren. Ik kreeg laatst het advies om het via iTunes te kopen. Maar ik heb het toch liever in fysieke vorm! Dat wordt sparen!

SuperShizuko: Hoe zou jij jouw leven eruit hebben gezien als je een Japanner was?
Pfff, wat een moeilijke vraag zeg! Als ik een man was geweest, was ik waarschijnlijk gewoon een salaryman geweest. Werken, werken en nog meer werken. En heel misschien een huisje, boompje, beestje. Tuurlijk, ik zou best een artiest willen zijn, dromen mag. Maar als ik kijk naar hoe ver ik nu ben met het leren bespelen van een gitaar of drumstel, vraag ik mij af of ik misschien wel verder ben gekomen van het bespelen van een instrument als Japanner. Misschien wel? Als ik een vrouw geweest zou zijn. Hetzelfde verhaal, zo’n beetje? Ik heb eigenlijk écht geen idee, maar mijn opties lijken mij het meest reëel.

Cypher: Hoe verwachten jullie dat Japanse entertainment (muziek, tv, films, boeken etc) zich in Nederland gaat ontwikkelen en wat voor invloed denken jullie dat dit op AVO gaat hebben?
Ik moet zeggen dat ik geen expert ben in dit soort dingen. Ik hoop natuurlijk dat de Japanse entertainment, denk maar aan bijvoorbeeld anime en Japanse films, steeds meer bereikbaarder wordt voor de Nederlander. Wat voor invloed zal dit op AVO hebben? Als het zo gaat zoals ik het hoop, zal het meer besproken kunnen worden op AVO. Maar verder? Het is eigenlijk een goede vraag! Wat denken jullie zelf?

Dit waren ze allemaal, de vragen! Alle (serieuze) vragen die gesteld zijn, zijn beantwoordt! Ik wil iedereen bedanken voor het bedenken van de vragen, jullie hebben het mij niet altijd even makkelijk gemaakt. Daarnaast wil ik Spitch TVB en Dj Robintje bedanken voor hun geduld en creativiteit met het beantwoorden van de vragen!

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

3 gedachten over “AVO Q&A #8: De allerlaatste vragen beantwoord door Fran

 • 20 oktober, 2013 om 15:53
  Permalink

  Fran het supergemotiveerde carriëre vrouwtje, maar ik had niet anders verwacht. Ook hier ben je steeds ambitieus, kijk naar je forum, je blog! Zonder jouw motivatie en doorzettingsvermogen zou het niet zijn wat het nu is.

  Blijf gaan voor je dromen, alle dromen. Je gaat veel bereiken! En dat verdien je ook.

  Reactie
 • 21 oktober, 2013 om 22:06
  Permalink

  Zo te lezen is er goed nagedacht bij deze vragen. Mooie maar ook goed onderbouwde antwoorden. ^_^

  Reactie
  • 22 oktober, 2013 om 00:18
   Permalink

   Ik moest over sommige vragen goed nadenken, niet eerder gehad! ^_^

   Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?