Reizend Gogyoshi Art Project exposeert in ExpoMeer in Grou

Van zaterdag 2 tot en met zondag 17 november exposeert Gogyoshi Art Project in Kunsthal Expomeer in Grou.

Gogyoshi Art Project - Logo Ed Hanssen (2012)

Ongeveer 90 kunstenaars komend uit alle 12 provincies van Nederland hebben zich laten inspireren door de Gogyoshi gedichten. Gogyoshi is een vijf-regelgedicht uit Japan uitgevonden door dichter/schrijver Taro Aizu. Taro Aizu dichtte in zijn gedichten “mijn geboortestad, Fukushima” over de gevolgen van de zeebeving, tsunami en de nucleaire ramp van de Fukushima kerncentrales afgelopen maart 2011.

Ed Hanssen heeft een groot aantal Gogyoshi van Taro Aizu vertaald.  10 Gogyoshi zijn geselecteerd ter inspiratie voor de Nederlandse kunstenaars. Al deze werken geven een bijzonder overzicht van zowel het werk zelf, als de impact die een nucleaire ramp van 11 maart 2011 oproept bij de betrokken kunstenaars.

Gogyoshi Art Project is een reizend project gestart door Ed Hanssen in samenwerking met Fred van Welie. Het project afgekort is GAP en de vertaling hiervan is een kloof. Een kloof tussen twee culturen (Oost en West). Door middel van dit project probeert men die kloof een beetje te dichten. Het afgelopen jaar zijn er exposities geweest in Lelystad, Wageningen, Amsterdam en Kerkrade. Het project heeft plannen om internationaal te gaan.  Sowieso zal het project nog in de rest van Nederland te zien zijn.

De expositie wordt op 2 november om 15.00 uur geopend door wethouder Isabelle Diks van de gemeente Leeuwarden. Openingtijden zijn vanaf donderdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur. De ExpoMeer is te vinden aan De Finnen 1 in Grou.

Bron: GAP via Japanese Events NL

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

2 gedachten over “Reizend Gogyoshi Art Project exposeert in ExpoMeer in Grou

 • 23 oktober, 2013 om 19:39
  Permalink

  Klinkt leuk. Moet nog maar even kijken hoe het mij verder uitkomt qua datum volgens mij.

  Reactie
  • 24 oktober, 2013 om 09:53
   Permalink

   Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. :)

   Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?