KU Leuven organiseert vierde Japan Week

Van dinsdag 5 tot en met donderdag 7 november organiseert de Katholieke Universiteit van Leuven in samenwerking met haar zuster universiteit, Kansai University, de vierde ‘Japan Week’. Tijdens die week zullen er allerlei cursussen van uiteenlopende aard. Hun doel is om de Japanse cultuur, het onderzoek en de relaties tussen de universiteit een boost te geven!

japanweek_leuven

Symposium

Op dinsdag 5 november kan je naar het internationaal symposium ‘Japanese Media Culture: between Globalization and the Galápagos Syndrome’. Tijdens dit symposium wordt de groei van de populariteit van de elementen uit de Japanse cultuur in de rest van de wereld onder de loep genomen. Net omdat die interesses vaak een reden zijn waarom studenten ervoor kiezen om Japanse lessen te volgen of een studie Japanologie te kiezen.

Men houdt vooral rekening met hoe de Japanse media overzees wordt ontvangen en waar dit begon, die overzeese interesse. Het is historisch interessant om dit te weten! Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan hoe dit samenhangt met de globalisatie, maar ook de individuele ontwikkeling van dit fenomeen. De wereld ziet het namelijk als onderdeel van de globalisatie en daarom richt dit symposium er zich ook op te onderzoeken hoe zo’n fenomeen van groei in interesse voor een land/cultuur ontstaat.

Het symposium zal in het Engels zijn en vindt plaats in het Auditorium Zeger Van Hee, gelegen in de Tiensestraat 41, 3000 Leuven.  Start om 9.00 uur en eindigend om 16u10. De sprekers zullen professoren zijn van de twee betrokken universiteiten, KU Leuven en Kansai University.

Openingsceremonie en receptie

De officiële openingsceremonie van deze Japan Week zal later die avond plaatsvinden en gevolgd worden door de receptie. Je kan terecht in de Universiteitshal 01.05, Jubileumzaal in de Naamsestraat 22, 3000 Leuven. De speeches zullen in het Nederlands en Japans zijn en het duurt van 18.00 tot 20.00 uur.

Sport initiatie

De Nippon Kempō club van de Kansai University zal op woensdag 6 november een demonstratie geven van de Nippon Kempō (日本拳法) technieken. Na de demonstratie kunnen studenten, zowel mannen als vrouwen) zelf een keer proberen. De cursus is gratis en douches zijn aanwezig voor na het sporten. Als je wil deelnemen denk er dan aan je sportkleding mee te nemen en vooraf in te schrijven door je naam en geboortejaar door te sturen naar moc.l1508534692iamg@1508534692keewn1508534692apaj.1508534692oknek1508534692.

Het gaat door van 9.30 tot 11.30 uur in de polyvalente zaal en vechtsportzaal in de sportoase gelegen te Philipssite 6, 3000 Leuven.

Japan Week Workshop (deel 1)

In de namiddag kan je kijken wat de studenten van beiden universiteiten aan research hebben vergaard. Dit hangt samen met het internationaal Symposium, dus ook zij zullen zich focussen op de Japanse populaire cultuur.

Het research en hun presentatie zal in de Engelse taal te zien zijn. De workshop vindt plaats  van 13.00 tot 16.15 uur in Justus Lipsius, Lett. 08.16 in de Blijde Inkomststraat 21, 3000 Leuven.

Japanse Documentaire (deel 1)

In de avond is er de kans om twee Japanse documentaires te gaan bekijken, deze zijn ook volledig in de Japanse taal. In dezelfde zaal als de workshop, van 17.00 tot 18.10 uur.

Japan Week Workshop (deel 2)

Ook op donderdag 7 november kan je gaan kijken wat de studenten aan research hebben gedaan. Studenten van beide universiteiten stellen het voor in het Engels. Ook op deze dag gaat het allemaal om de populaire Japanse cultuur.

De locatie is zaal Justus Lipsius, Blijde Inkomststraat 21, 3000 Leuven. Je kan er terecht vanaf 9.30 uur tot 11.45 uur.

EU Workshop

Bij deze workshop kunnen de studenten van beide universiteiten hun onderzoek over zeer gevarieerde thema’s voorstellen. De presentatie zal gebeuren in het Engels en het Japans. De EU Workshop vindt in dezelfde zaal plaats als de Japan Week Workshop, van 13.00 tot 16.40 uur.

Japanse Documentaire (deel 2)

Als afsluiter kan je terug documentaires gaan kijken. Ook deze zal in het Japans zijn en vindt plaats in diezelfde zaal Justus Lipsius. Je bent welkom van 17.00 tot 18.00 uur.

Alle evenementen uit deze Japanse week zijn vrij toegankelijk. Voor meer informatie neem je een kijkje op deze pagina. Je vindt er ook gedetailleerde programma’s per evenement.

Bron: Japanologie KU Leuven

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?