Japan Expo Belgium – deel 3

japan-expo-belgiumVan vrijdag 1 november tot en met zondag 3 november is het weer tijd voor een derde editie van Japan Expo Belgium. Het festival zal weer plaatsvinden in de Tour & Taxis in Brussel. Manga, anime, krijgskunst, games, muziek, mode, films en de traditionele cultuur komen allemaal aan bod tijdens deze conventie. Er zullen diverse modeshows, concerten, wedstrijd, een cosplay gathering en signeersessies plaatsvinden. Het is natuurlijk mogelijk om te shoppen, neem dus genoeg cash geld mee! En daarmee is nog niet alles gezegd van wat er allemaal te doen en te zien is op het festival. Het programma is inmiddels al te vinden op de website.

Speciale gasten

De geëerde gast van het festival is Yasuhiro Irie. Hij is de regisseur van de succesvolle serie Fullmetal Alchemist: Brotherhood. Maar hij was ook de animator van onder andere Vision of Escaflowne, Cowboy Bepop en Tekkon Kinkreet. Hij zal aanwezig zijn voor signeersessies. Marc Mitchetz & Serge Bosse, de makers van het stripverhaal Kogaratsu, dat te lezen was in het tijdschrift van Robbedoes, zullen zondag aanwezig zijn. Momenteel is er een tentoonstelling in het MOOF van De 30 jaren van Kogaratsu, een samurai die een rônin werd. Daarnaast zullen Jérôme Hamon, schrijver van de manga Yokozuna en Marc van Straceele tekenaar van de manga Yokozuna aanwezig zijn op de conventie. De fans van Mario en Luigi kunnen hun hart ophalen, want de stem van Mario en Luigi (Wario, Baby Mario en vele anderen) is aanwezig op Japan Expo Belgium. Charles Martinet zal aanwezig zijn tijdens een presentatie en hij zal natuurlijk ook signeren.

Muziek

Naast de anime, manga en videogames gasten zijn er ook muzikale gasten op Japan Expo Belgium! Zoals bekend zal de alternatieve rock band LOKA spelen op Japan Expo. De band zal spelen op zondag, maar zal ook signeren. Een andere muzikale gast is de emo/punk/pop groep BLUE CLOUD. De groep bestaat uit zangeres en gitariste KyoN, gitarist WATAK, bassist G.I. en drummer TOBI. BLUE CLOUD zal optreden op vrijdag en zaterdag. Neko Light Orchestra zal ook aanwezig zijn. Deze collectief van muzikanten laten bioscoop- en videospellencomposities op hun eigen manier horen. Ze treden twee keer op, namelijk op zaterdag en zondag.

Enthousiast?

In de voorverkoop kosten de drie dagen je €29 euro, je kan het kaartje kopen bij de Fnac, Free Record Shop of via de website van Japan Expo Belgium. Losse kaarten kosten in de voorverkoop en aan de deur hetzelfde: Vrijdag €10,-, zaterdag €14,- en zondag €12,-. Koop je je tickets in de voorverkoop, dan mag je eerder naar binnen, namelijk om 09.00 uur. Mocht je in het bezit zijn van Zilveren ticket, dan mag je om 8.30 uur naar binnen. Diegene met een Zen ticket mag om 8.45 uur naar binnen. Zilveren tickets zijn al even uitverkocht. De voorverkoop sluit op de donderdag 31 oktober om 23.59, de vooravond van het festival. Mocht je je kaartje ter plaatse kopen, dan mag je om 10.00 uur naar binnen. Op vrijdag en zaterdag sluit het om 19.00 uur en op zondag om 18.00 uur.  De Tour & Taxis Brussel is te vinden aan de Havenlaan 86c.

Bron: Japan Expo Belgium

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?