Japanse films op het Leiden International Film Festival 2013

LIFF_Print_Web_TessDe achtste editie van het Leiden Internationaal Film Festival is inmiddels van start gegaan. Er zullen dit jaar ook Japanse films te zien zijn. Op dinsdag 5, woensdag 6 en donderdag 7 november worden er in Japanmuseum SieboldHuis drie films getoond dat allemaal te maken hebben met Japan en eten: Food Japan.

Eatrip zal dinsdag 5 november te zien zijn vanaf 20.00 uur. Een smakelijke documentaire met daarin een reis door Japan. Het laat zien hoe het leven rijker kan worden door het dagelijkse ritueel van eten.

The Chef of South Polar gaat over acht mannen die voor een wetenschappelijke missie gestationeerd zijn op de Zuidpool. De regisseur Shuichi Okita heeft de Gouden Shindo Kaneto Director Award 2009 gewonnen. De film is te zien op woensdag 6 november.

De laatste film is Dead Sushi dat te zien is op donderdag 7 november. Mocht je deze film vorig jaar op Camera Japan gemist hebben, dan kan je deze film van Iguchi Noboru zien in het Sieboldhuis!

Alle films starten om 20.00 uur en kaartjes kosten €8,-, maar met een CJP kosten de kaartjes €6,-. De deur en de kassa is geopend vanaf 19.30 uur. Het Sieboldhuis is te vinden aan de Rapenburg.

Bron: Leiden International Film Festival via Sieboldhuis

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?