Hope Step Japan! studiedag in de Maarten Luther kerk in Amsterdam

hopestepjapanKomende zondag 17 november organiseert Hope Step Japan! een studiedag met een kleine presentatie, praatje en een aantal screenings. De middag zal plaatsvinden in de Maarten Luther kerk in Amsterdam en er is een mogelijkheid om wat lekkers te eten tijdens deze informatieve middag.

Als eerste zal Takashi Iwaoka een presentatie houden onder de titel “NPP (Nuclear Power Plant) for dummies Dutch edition”. Iwaoka heeft Fukushima bezocht in augustus 2012 en heeft gezien hoe ingewikkeld het probleem van radioactieve besmetting was. Hij zal kort het mechanisme en de structuur van een kerncentrale uitleggen en daarnaast hoe het is/was in Fukushima en Japan. De presentatie heeft een duidelijke “no-nuke” houding, maar het is de bedoeling om mensen elementaire kennis te geven om een eigen inzicht te vormen tijdens het volgen van de berichtgeving over bijvoorbeeld Fukushima. Na de presentatie zal er een mogelijkheid zijn om vragen te stellen. In totaal zal het anderhalf uur duren.

Daarna is er de screening “Misato san, Fukushima city” van Manus Sweeney te zien. In de 15 minuten durende screening wordt Fukushima inwoner Misato san geinterviewd door Manus Sweeney en Sayaka Abe. Misato san praat over de veranderingen en de strijd in haar leven in Fukushima stad sinds de ramp.

Tijdens “My Recent visit of Fukushima” zal Keiko Sato praten over haar bezoek in Fukushima afgelopen maand. Tegenwoordig woont de kunstenares in Nijmegen, maar ze komt oorspronkelijk uit Fukushima prefectuur. Ze bezocht haar geboortegrond vorige maand voor het eerst sinds de ramp. In haar gesprek zal ze praten over de mensen die zij is tegengekomen tijdens haar trip, hun levens en de veranderingen na de ramp. Ze zal een uur praten, daarna is er plaats om vragen te stellen.

Als laatste zal er een screening te zien zijn van Hikaru Fujii: “Record of Coastal Landscape, version IIDATE/ FUKUSHIMA”. Hikaru Fujii neemt het landsschap van Tohoku na 11 maart 2011 met een vaste camera. Zowel de kustgebieden, waar het dagelijkse leven is weggenomen door de tsunami en de bossen van Fukushima, die besmet zijn door het radioactieve stof, zijn gefilmd. Deze keer zal er een video documentatie te zien zijn van een bos in Iidate in Fukushima gefilmd in augustus 2012.

De presentatie, screenings en praatje zijn te zien op Ustream via het IWJ (Independent Web Journal) kanaal. De kerk opent vanaf 14.30 uur, de middag zal van start gaan om 15.00 uur. Toegang is €5,-. Er zullen Indiase snacks verkocht worden. De Maarten Luther kerk is te vinden aan de Dintelstraat 134 in Amsterdam. Alle presentaties, gesprekken en screenings zijn Engelstalig. Het kan zijn dat het programma aangepast wordt, houd daarom de website of Facebook evenement van Hope Step Japan! in de gaten voor de laatste updates.

Bron: Hope Step Japan!

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?