Kaya geeft spetterend optreden op Abunai! 2013

Op zaterdag 24 augustus 2013 was er wel een heel opmerkelijk persoon te gast op de jaarlijkse anime conventie  Abunai! in Veldhoven, namelijk Kaya! Sommigen kennen hem als de zanger van het electro/darkwave duo Schwarz Stein dat in 2004 is gestopt met activiteiten. Abunai 2013 - Kaya. Fotografie: Francisca Hagen

Kaya’s concert werd gehouden op de mainstage op de drukste dag van de conventie: zaterdagavond rond 20:00 uur. Eenmaal binnen in de zaal stonden er overal stoelen opgesteld in rijen voor het podium, werd dit een zittend concert? Uiteindelijk werd het toch een staand concert! De zaal werd donker en een duistere, mysterieuze sfeer sloop de zaal in. Langzaam kwam Kaya het podium op en liep naar het midden van het podium en bleef een tijd stil staan terwijl het publiek hem een warm welkom gaf.

Nadat de intro was afgelopen begon Kaya met zijn eerste nummer. Hij had een mooie, diep doordringende stem en het publiek genoot met volle teugen! Na een aantal nummers stopte Kaya eventjes om een kleine introductie van zichzelf te doen. Dit kon hij zelf niet goed in het Engels dus kwam zijn vertaler het podium op. Tot verbazing van sommigen was de vertaler Yoshiki van de band GOTHIKA, sommigen hebben GOTHIKA misschien wel op het AVO J-Rock Festival gezien.

Kaya gaf aan erg blij en vereerd te zijn dat hij mocht optreden in Nederland en het gaf hem een warm en blij gevoel om al deze mensen te zien die speciaal waren gekomen om hem te ontmoeten. Kaya was zeer actief bezig met het publiek. Biij het nummer SALOME moet het publiek op bepaalde momenten “Kaya” moest roepen. Op een bepaald moment begon Kaya naar uithoeken van het podium te lopen en gaf hij iemand een kus op de arm. Bij een ander pakte hij de hand beet en hij kwam zelfs het podium af om het meisje voor mij, totaal in tranen omdat ze zo blij was Kaya te zien, een knuffel te geven. Hierna ging Kaya weer het podium op om zijn nummer af te maken. Fans van Kaya hadden een spandoek gemaakt waar hij zelf op getekend stond en er stonden kleine berichtjes op van mensen. Kaya was erg blij en zijn eerste reactie toen hij het zag was ‘OH!! KAWAII!!!’, hierna pakte hij het spandoek beet en hield het vol trots voor zich uit zodat het publiek het kon zien. Na nog een aantal nummers kwam er dan een einde aan het concert van Kaya wat natuurlijk erg jammer was voor de fans!

Abunai 2013 - Kaya. Fotografie: Francisca HagenNa het beëindigen van het concert was het tijd voor de fans om in de rij te staan voor de merchandise en eventuele foto of de kans om een laatste glimp op te vangen van deze zeer excentrieke zanger. Kaya klinkt live echt fantastisch, had veel contact met zijn publiek en wist een goede show neer te zetten. Kaya straalde op het podium met zijn grote glimlach en dat gaf mij het gevoel dat hij het zelf ook zeer naar zijn zin had. Wie weet dat Kaya ons snel weer komt verrassen met een spetterend optreden in ons koude kikkerlandje!

Setlist:

1. Marionette
2. TABOO
3. Vampire Requiem
4. Coppelia
5. Ophelia
6. Silvery Dark
7. BGM (Silvery Dark Remix)
8. Ouka
9. SALOME
10. Kasha
11. Rose Jail
12. Chocolate

Foto’s: Francisca Hagen

AVO blog heeft de mogelijkheid gehad om Kaya te interviewen voor het optreden op Abunai! 2013. Je kunt het interview hier lezen.

Chachamaru

Student op het Grafisch Lyceum. Houdt altijd wel van wat lol maken en staat open voor nieuwe uitdagingen, naast haar studie vind zij het erg leuk om te tekenen, ontwerpen, muziek te maken en houdt zich natuurlijk bezig met alles in en rond Japan. Gastblogger voor AVO blog.

Eén gedachte over “Kaya geeft spetterend optreden op Abunai! 2013

  • 12 november, 2013 om 23:04
    Permalink

    Ik heb helaas niet het gehele concert mee kunnen krijgen maar vond het dan ook erg leuk om nog even te lezen wat ik gemist had. Zo te horen was het in elk geval nog leuk genoeg na mijn vertrek.

    Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?