Japanse vrouwen kunnen nu ook burgers eten zonder schaamte

Hier bij ons is het volkomen normaal om als vrouw in een fast food restaurant een lekkere grote burger te bestellen en die met smaak op te eten. Je trekt je mond open zo ver als nodig en hup, geen probleem. We maken ons enkel zorgen over calorieën, gebrek aan groentjes en niet te veel morsen. Maar dat is wel even anders in Japan.

Liberation WrapperHeel veel vrouwen in Japan hebben moeite om voluit te genieten van hun lekkere sappige burgers. Het is namelijk al jarenlang zo dat met een kleine bescheiden mond eten en spreken (Ochobo) wordt gezien als schattig en aantrekkelijk. Het is natuurlijk niet makkelijk om zonder je mond ver open te doen een lekkere dubbele cheeseburger te eten.

Daarom komt de populaire Japanse burgerketen Freshness Burger met een nieuwe verpakking voor de burgers, namelijk de Liberation Wrapper. De verpakking heeft op de buitenkant namelijk een vrouwen mond en hals staan, waardoor vrouwen die voor hun gezicht kunnen houden en achter die verpakking ongegeneerd hun mond ver open kunnen trekken om die burger op te eten. Sinds ze de nieuwe verpakking gebruiken zijn er heel wat meer vrouwen die de burgers ook eten. Er is een stijging van maar liefst 213% in de maand waarin deze verpakking uitkwam! Voorheen werden de grote burgers vooral gegeten door mannen, ook al waren ze erg lekker en konden de vrouwen de smaak ook waarderen.

 

Te gek voor woorden? Of een perfecte marketingstunt?

Bron: foodbeast

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?