CD review: HITT – NO SINGING NO LIFE

This post is also available in: English

HITT - NO SINGING NO LIFEAfgelopen juni had ik de kans om HITT live te zien optreden in 330live in Den Haag. Ik was zo ontzettend onder de indruk van de muziek die HITT maakte dat ik meteen de cd LOVExHATE van hem had gekocht en daarna grijs draaide. Toen ik later hoorde dat HITT een nieuw album had gemaakt, genaamd NO SINGING NO LIFE, wilde ik deze zo snel mogelijk horen. Daarnaast leek het mij ook leuk om hier over een album review te schrijven en zo ging ik aan de slag. Nu is dit wel de eerste keer dan ik een album review, dus ik had geen idee hoe ik het moest aanpakken. Maar toen ik eenmaal het album draaide kwamen de woorden eigenlijk vanzelf en zie hier het resultaat.

We beginnen met de tracklist:

1. NO SINGING NO LIFE
2. DESIRE (Bossa nova version)
3. Memory
4. Morning Snow
5. WILD KISS (Jazz version)
6. LIFE

Het eerste nummer is gelijknamig aan het album zelf, NO SINGING NO LIFE. Via een relaxte manier van zang en gitaar deuntje wordt je verwelkomt in het eerste nummer. Het is gewoon een mooi en lekker luisterbaar nummer waarin je wel meteen een goede impressie van de stem van HITT krijgt. Mooi en melodisch. Dit nummer moest ik na de eerste keer gewoon nog een keertje luisteren voordat ik door kon naar de rest van het album.

Het tweede nummer heet DESIRE (Bossa nova version). Dit nummer heeft een lekker intro met piano en (wat ik denk) bongo’s. Ik krijg ook meteen beeld van een oud Frans café waarin een danspaar voor je ogen een dansje maakt. Ik vind het ook lastig om dan alleen maar te luisteren en niet mee te bewegen op de muziek. HITT”s stem is in dit nummer mooi strak en on point. Hij laat een paar rauwe kantjes van zijn stem horen op precies de goede momenten om daarna een zuivere uithaal erin te gooien.

Het derde nummer heet Memory. Dit is een rustig nummer op piano, dat je goed de kans geeft om echt naar de stem te luisteren van HITT. Ik heb ook het idee dat in dit nummer hij heel veel van zijn zangkunsten tentoonstelt. Van een lage noot gaat hij ineens naar een hoge uithaal zonder ook maar een hapering in zijn stem. Halverwege het nummer komt er naast de piano ineens een drum’achtig geluid bij. Het is niet vervelend maar ik persoonlijk zeg dat het er van mij niet in gehoeven had. Het leidde mij een beetje af van HITT’s stem. Maar als je eenmaal aan die drum gewend bent dan blijft het een schitterend nummer dat je meesleept van begin tot einde .

Het vierde nummer heet Morning Snow. Love the Piano!!! Dat is het eerste waar ik aan denk iedere keer als ik het nummer hoor. Het is zo liefelijk. HITT zingt in het begin van het nummer heel synchroon met de piano en langzaam zet hij meer en meer kracht achter zijn stem. Met kleine hoogte punten en dan weer terug vallend naar zacht meezingend. De opbouw is rustig naar sterk terug naar rustig wat een perfect passende formule is voor dit nummer. Halverwege valt er een viool sound het nummer bij wat het een extra impuls geeft aan het nummer. Ook komt er tegen het einde van het nummer een tweede stem bij. Deze valt in het begin eigenlijk niet zo op, maar is zeker aanwezig als je er echt naar luistert. Deze is zo synchroon met HITT’s stem dat ik het een schaduw stem wil noemen. Morning Snow mag ik zeker tot één van mijn favorieten noemen van dit album. Ik vind het nummer dan ook veel te kort.

Het vijfde nummer heet WILD KISS (Jazz version). En met dit nummer gaan we weer terug naar het Franse café. Zacht swingend nummer met piano en drum. Ik vind het heerlijk als HITT zijn kiss een kleine hoge uithaal geeft. Een echt womanizer nummer. Dames als iemand dit nummer voor je zingt zal je smelten als was!! Echt waar.

Het zesde en tevens laatste nummer heet LIFE. Een perfecte afsluiter van dit album. Een mooie piano compositie die in perfecte samenhang staat met de stem van HITT. Halverwege het nummer komt er een kleine drumsolo in die een mooie aanvulling is op het geheel van het nummer. Het gaat ook goed en strak samen met de piano. Later komt er ook weer de tweede stem bij en maakt het geheel af. Simpel maar nagenoeg perfect is dit nummer in mijn ogen. Het is een mooi en liefelijk nummer dat je onbewust laat glimlachen.

Ook al zijn het “maar” 6 nummers, je ontkomt niet aan de diversiteit die HITT’s stem heeft. Van een ontroerende ballade naar een swingend jazz lounge gevoel, HITT kan en doet het allemaal. Door de combinatie van piano,drum,gitaar en wat al niet meer samen met de stem van HITT, wordt je snel mee gevoerd in elk nummer dat je luistert. Daardoor ben ik ook van mening dat HITT daarin een absolute meester is. Deze cd is een wonderlijk stukje werk dat direct op je gevoel aanspreekt.

Toch ben ik van mening dat HITT live vele male beter is. Maar aangezien het onmogelijk is om een artiest 24/7 bij je te hebben, inclusief alle instrumenten etcetera etcetera etcetera. Is deze deze cd NO SINGING NO LIFE een absolute aanrader om toch dat heerlijke HITT gevoel met je mee te dragen. Ik ben dan ook erg blij dat hij samen met Ryo Fujimura op 1 december weer komt optreden in 330 live in Den Haag en ga daar ook zeker bij zijn. Voor alle tourdata klik hier.

Het mini-album komt uit op 22 november en is al te bestellen via de Râmen Events webwinkel voor €18,-.

sjooisu-san

have fun ^^

3 gedachten over “CD review: HITT – NO SINGING NO LIFE

 • 21 november, 2013 om 08:27
  Permalink

  Klinkt als een album om van te genieten, en ook zeker niet duur. Zo te lezen is het vooral een mooie samenhang in zijn stem met de instrumenten wat je terug gaat horen op dit album.

  Reactie
  • 21 november, 2013 om 12:15
   Permalink

   absoluut, het is ook een album die je lekker relaxed maakt

   Reactie

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?