Shonen Knife maakt het gezellig op CAMERA JAPAN

Shonen Knife had drie concerten gepland staan in Nederland, waaronder een optreden op het CAMERA JAPAN Festival. Het concert vond plaats in zaal 1 van het Lantarenvenster, een ruime zaal met een hoog podium. Voor de ingang van de zaal stonden kraampjes, waaronder een merchandise kraam van Shonen Knife. Oud-bandlid Atsuko verkocht daar de cd’s, t-shirts, posters, drumsticks en plectrums van de band.

Nadat de deuren geopend werden, later dan gepland, stroomde de zaal langzaam vol met het publiek. Shonen Knife kon beginnen! De band begon met een introductie liedje met de titel Konnichiwa. Bandleider Naoko (zangeres en gitariste) en Ritsuko (bassiste) kwamen bij elkaar en gingen daarna samen zijwaarts mee te buigen met hun instrumenten, waardoor het leek op een soort van headbangen. Hierdoor ging het haar van Ritsuko de lucht in.

De muziek van Shonen Knife is vrolijk en makkelijk om mee te zingen, gezien de liedjes voornamelijk in het Engels zijn. De muziek van deze avond was erg dansbaar en ik heb mij er ook aan gewaagd. Het publiek vooraan leek er ook aan mee te doen op liedjes die gingen over fietsen tot aan bananenchips. Na 17 liedjes was het concert al zo goed als afgelopen, behalve voor de encore.

Bij de encore gaf Naoko aan dat de band nog één liedje zou spelen. Voordat ze aangaf welk liedje er gespeeld zou worden werd er vanuit het publiek luid en duidelijk “BBQ Party” geroepen. Naoko leek verrast dat BBQ Party gesuggereerd werd, maar pakte de suggestie met beide handen aan en startte het liedje. Nog één keer kwamen de drie naar voren om het applaus in ontvangst te nemen.

Voor mij was het een kennismaking met de band live, gezien ik tot op heden nooit de kans kreeg om de band live te zien. De liedjes van Shonen Knife maakte het concert vrolijk en gezellig. Het was erg leuk te zien om het publiek vrolijk mee te zien dansen op de muziek. Dat maakte naar mijn idee het concert erg geslaagd! Heb je ze gemist? Ik verwacht ze volgend jaar weer in Europa!

Setlist:

01. Konnichiwa
02. Twist Barbie
03. Banana Chips
04. Flying Jelly Attack
05. Pop Tune
06. Osaka Rock City
07. I am a Cat
08. Cycling is fun
09. Rock ‘n’ Roll High School
10. Sushi bar
11. Bear Up Bison
12. Public Bath
13. E.S.P.
14. Riding On The Rocket
15. Pyramid Power
16. Economic Crisis
17. Cobra Versus Mongoose
encore: BBQ Party

Foto’s: Francisca Hagen
Met dan aan Shosen Ningen voor de hulp met de setlist.

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?