AVO blog op MGC Experience 2013

Afgelopen 26 oktober was ik aanwezig op de MGC Experience 2013. Ik ging samen met Joyce van The Sushi Times op pad, ik werd zelfs heel luxe opgehaald en op plaats van bestemming gebracht, wat het extra gezellig maakte.

Bij aankomst zag ik dat er al een grote rij van cosplayers, zij stonden te wachten om het groene gebouw genaamd Nieuw Welgelegen binnen te komen. Wij kwamen net op het moment aan dat de conventie van start ging. MGC Experience raakte uiteindelijk heel snel uitverkocht die dag, wat natuurlijk erg leuk is voor de organisatoren!

Bij binnenkomst van de kaartcontrole kon ik meteen de grootste ruimte in, die bestond voor het grootste gedeelte uit een dealerroom, maar ook workshopsruimte, photobooth en ruimte voor console, card en classic games. Daarnaast kon je er ook terecht voor de gratis garderobe!

Loop je de grootste ruimte uit, dan is er nog keuze voor de Main Stage. Hier vond de cosplay fashion show plaats, maar ook diverse activiteiten zoals para para. Er was ook een ruimte voor Dance Dance Revolution (DDR), makkelijk te vinden naast de ingang. Op de eerste verdieping was er een kantine voor eten en drinken. Je kon door het raam naar beneden kijken, naar de grootste ruimte van de conventie. Verder was er nog een karaoke en de Manga Kissa.

Ik heb de grootste gedeelte van mijn tijd rondgelopen in de dealerroom. Ondanks dat er vele leuke hebbedingentjes te koop waren, heb ik maar weinig gekocht. Mijn aankoop was een zakje chips. Klinkt natuurlijk een beetje simpel en normaal, maar niet als ik zeg dat het om een zakje tempura zeewier chips gaat. Ik twijfel of ik het ga eten terwijl er een camera op mij gericht is, want het is pittige chips.

Hoogtepunt van de dag was toch echt de Cosplay Fashion show. De Main Stage was helemaal volbeladen met publiek. Het was proppen geblazen! Zelfs op de eerste verdieping stond het vol van de mensen, vanaf daar kon je namelijk ook naar beneden kijken naar de Main Stage.

Ik heb daar als pers aan de zijkant moeten staan, omdat er weinig ruimte was voor de pers. Maar ik heb mijn best gedaan om mooie shots te maken van de modeshow!

MGC Experience is een wat kleinere conventie, maar dat mag de pret niet drukken. Er was voldoende te doen om je bezig te houden, al mogen er best meer activiteiten zijn. Maar het kan ook zijn dat ik “verwend” bent door de grotere conventies. Er was nu namelijk wel voldoende tijd om mooie cosplay outfits op de foto te zetten, maar ook om te socializen met mensen. Ik vond het in ieder geval een geslaagde dag!

Foto’s: Francisca Hagen

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?