LOKA laat goede eerste indruk achter in Nederland

Op 11 november was het dan eindelijk zover! De alternatieve hard rock band genaamd Loka kwam ook haar Nederlandse fans verblijden met een concert in het Musicon Café in Den Haag. Het was zeker een grote verassing dat Loka naar Nederland kwam, aangezien dit eerst helemaal niet op hun tourplanning stond! Pas op het allerlaatste moment kwam er tot grote verrassing een Nederlandse tourdatum bij!

Nadat de deuren ietsjes later waren geopend dan gepland stroomde de zaal langzaam vol met mensen. Links van de zaal stond een tafel waar je merchandise kon kopen, veel mensen kochten een LOKA armbandje. Als eerste stond het voorprogramma genaamd Audiodaycare op het podium! Zij maakten het publiek alvast extra enthousiast voordat LOKA op het podium verscheen. Na ongeveer een uurtje zat het er op voor Audiodaycare en maakten zij plaats voor LOKA. Onder luid gejuich kwam LOKA het podium op en begonnen zij met het nummer Slick. Enthousiast werd er door de mensen mee gedanst en geheadbangd en zo te zien had iedereen het goed naar zijn zin! Voor mij stond gitarist Sin zijn geweldige gitaartechnieken te showen terwijl zanger Kihiro op en neer sprong over het podium. Bassist Katsumi kwam af en toe naar Kihiro of gitarist Sin toe lopen  om vervolgens samen met hen te gaan headbangen, dit gebeurde meerdere keren en gaf dan ook een leuk effect waardoor je zelf zin kreeg om mee te bewegen. Na het eerste nummer gingen ze verder met het nummer From Yesterday. Dit nummer vond ik zelf erg catchy . Het bleef vervolgens dus ook nog een week in mijn hoofd rondspoken. Na de eerste vier nummers hielden ze een korte pauze en begon Kihiro ons toe te spreken dat wij een leuk en enthousiast publiek waren en wilde hij weten hoe je ”ik hou van jou” zei in het Nederlands. Nadat hij doorhad hoe je “ik hou van jou” moest uitspreken, begon hij meisjes in het publiek aan te wijzen en zei vervolgens het zinnetje wat hij net geleerd had. Dit vond ik erg grappig om te zien. Zijn uitspraak was trouwens best goed! Na deze kleine pauze en toespraak  gingen ze verder met het nummer Don’t ever leave me out.

LOKA @ Musicon. Foto's: Francisca Hagen

Ik verbaasde me af en toe dat Kihiro zo’n harde stem kon opzetten  wat ik eigenlijk helemaal niet verwachtte als je hem zo zag, maar niet alles is wat het lijkt, zeggen ze wel eens. Op de muziek van  Loka kan je op en neer springen, headbangen, oftewel, helemaal losgaan! Ook was het erg makkelijk om de nummers mee te zingen aangezien de nummers van LOKA in het Engels zijn. Na nog een aantal nummers nam de band weer een kleine pauze en begon drummer KEN’ICHI aan zijn drumsolo, en wat kan hij rocken zeg! Zijn drumsolo was echt geweldig! Terwijl KEN’ICHI werd aangemoedigd door het publiek en zijn bandleden, begon hij steeds sneller en harder te drummen. Bij de laatste klap die hij uitdeelde op het drumvel sprong het publiek en de band in de lucht. Hierna nam KEN’ICHI het applaus in ontvangst en brak hij zijn drumstick door midden. Na de geweldige drumsolo ging de band verder met het nummer Oblivious Heart, wat ik zelf echt een ontzettend leuk nummer vond omdat Kihiro hier wat rustiger zong vergeleken met de andere nummers. Er zaten wel wat hardere stukken in het nummer, maar over het algemeen was het wat rustiger en het publiek stond lekker te dansen op het nummer. Als laatste nummer speelden zij het nummer Club Rock Shit , waar vervolgens iedereen lekker op kon dansen. Kihiro zong ook de tekst “Dance Dance Dance” en begon dan ook zelf heen en weer te dansen en springen. Het publiek moest mee doen. Wanneer ze het stuk “This is Club Rock Shit” zongen moest het publiek hun armen omhoog in de lucht gooien en meejuichen. Het was een leuke afsluiter van een tracklist vol  energieke, coole muziek!

Het was een superleuke belevenis om LOKA gezien te hebben en ik ben erg blij dat ik deze avond niet heb gemist! De sfeer was leuk, de mensen waren gezellig en bovenal was de muziek helemaal TOP! De nummers van LOKA zijn rock-achtig en je kan er lekker op los gaan. Het was erg leuk dat het publiek enthousiast meedeed, dit zorgde ervoor dat het concert helemaal compleet was! Ik hoop dat LOKA in de toekomst Nederland nog een keer komt verblijden met een concert, ik ben zeker aanwezig! En jij?

Setlist LOKA in Musicon

1. Slick
2. From Yesterday
3. 11th hour
4. Make it through
— MC —
5. Don’t ever leave me out
6. Left of me
— MC —
7. Tsubasa trigger
— Drum Solo —
8. Oblivion heart
9. Club rock shit

Encore:
10. ALIVE
11. Everybody rock’n roll
12. Naked To my soul

Foto’s: Francisca Hagen

Chachamaru

Student op het Grafisch Lyceum. Houdt altijd wel van wat lol maken en staat open voor nieuwe uitdagingen, naast haar studie vind zij het erg leuk om te tekenen, ontwerpen, muziek te maken en houdt zich natuurlijk bezig met alles in en rond Japan. Gastblogger voor AVO blog.

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?