Nishicon 2013: Interviews met de vrouwen achter de cosplays

Naast de mannen in prachtige cosplay’s zagen wij natuurlijk ook veel mooie dames in nog mooiere cosplay’s. Dus zonder poespas gaan wij door met de dames die wij hebben geïnterviewd en gefotografeerd.

Wat is jouw naam?
Mijn naam is Amaris.

En wat cosplay jij vandaag?
Ik heb een cosplay aan geïnspireerd op de Chinese historie en Chinese prinsessen  poppen. Hierbij kun je denken aan Ball Jointed Dolls (BJD).

Heb je deze cosplay zelf gemaakt of gekocht?
Ik heb deze cosplay zelf gemaakt.

Hoe lang ben je eraan bezig geweest?
Aardig lang, ik ben er niet fulltime aan bezig geweest. Maar ik heb er toch ongeveer vijf maanden aan gewerkt.

Ga je deze cosplay nog aanpassen of is het helemaal af?
Ik ga aan deze helemaal niks meer doen. Het is helemaal af.

Heb je nog nieuwe projecten?
Ja, ik wil graag nog een vampire prinses doen. En samen met een vriendin van mij een soort van futuristic spacegirl doen met de spacebags en wat nog niet meer. Het zal ook wat makkelijker meenemen zijn dan deze cosplay.

Hoe lang doe jij aan cosplayen?
Ik ben actief sinds 2006, maar heb tussendoor een pauze genomen van cosplayen door omstandigheden.

Ik ben heel nieuwsgierig naar hoeveel kralen je ongeveer hebt gebruikt.
Héél véél. Ik denk dat er tussen de 4000 en 5000 kralen zijn gebruikt. Als ik door de “kralen” het bos niet meer zag vroeg ik aan mijn moeder om hulp. Die kon mij dan meteen zeggen waar er nog meer kralen op moesten.

Super bedankt voor je tijd.
Ben je nieuwsgierig naar meer foto’s van Amaris? Kijk dan op haar Facebookpage https://www.facebook.com/AmarisCosplay

Wat is jouw naam?
Joyce.

Welke cosplay heb jij aan en waar komt het uit?
Deze cosplay komt uit de game Okami. Dat is met een wolf. Aangezien ik geen zin had om in een fursuit rond te lopen heb ik hem menselijk gemaakt.

En is het een specifiek karakter?
Het is Okami , de wolf zelf.

Is dit je eerste cosplay?
Ik heb al eerder Soifon van Bleach en Naruto gecosplayed.

Heb je deze cosplay zelf in elkaar gezet en zo ja hoe lang ben je er mee bezig geweest?
Ja, ik heb deze cosplay zelf gemaakt. En ik ben er lang mee bezig geweest.

Ga je deze cosplay nog uitbreiden of  ga je door met een volgend project?
Nee ik draag hem vaker. Dit is al de vijfde keer dat ik hem aanheb. *wijst naar mouwen* Dit is al aangepast dus ik ga er niets meer aan doen.

Ziet er goed uit is er nog iets wat je onze lezers wilt vertellen?
……..Ik kan me niks bedenken……..

Dat kan gebeuren, heel erg bedankt voor je tijd.

Om te beginnen, wat is jouw naam?
Fleur Wouterse.

Wat heb jij aan?
Ik heb een Spinarak kigurumi aan.

Heb je die zelfgemaakt?
Ja, dat klopt.

Hoe lang ben je daarmee bezig geweest?
Dat ligt eraan. Ik heb meerdere kigurumi gemaakt. Met deze ben ik zo ongeveer 20 a 30 uur mee bezig geweest, denk ik. Dat komt omdat het veel details heeft. Maar de Jigglypuff kigurumi die mijn vriend hier aan heeft is wat minder bewerkelijk. Dus daar ben ik één dag mee bezig geweest zo ongeveer 10 a 15 uur.

Nu heb je gezegd dat je meerdere kigurumi’s hebt gemaakt heb je dan ook een webpage of webwinkel waar mensen deze kunnen kopen?
Ja, ik heb een Facebookpagina. Fleur’s kigurumi’s heet deze. Het is zo tussen de €90 en €150 en dan is het costum made. En eigenlijk in principe kan je een foto sturen van wat je wilt hebben. Dan maak ik er een schets van en kan je zeggen wat je ervan vind.

Is kigurumi het gene wat je altijd cosplayed of heb je ook nog andere dingen gedaan of gemaakt?
Ik wilde heel graag een kigurumi. En hij is nooit aangekomen toen ik hem besteld had. Dus toen was ik zo ontzettend raged dat ik er zelf één ben gaan maken. Ik had daarvoor nog nooit genaaid. Ik ben er gewoon aan begonnen van de ene op de andere dag. En toen viel het zo goed uit dat ik ze ook voor vrienden ben gaan maken. Op die manier kon ik meer oefenen en uitproberen. Het ging eigenlijk allemaal zo goed en zo doende.

Super bedankt voor je tijd.

Dat waren de drie dames die wij hebben geïnterviewd. Vergeet niet om ook de interviews van de mannen te lezen. Ook is er een verslag te lezen over onze belevingen van het weekend op Nishicon.

sjooisu-san

have fun ^^

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?