Japans boekbinden en Shibori bij Boekbinderij Wilgenkamp

Boekbinderij Wilgenkamp organiseert heel wat workshops die te maken hebben met allerlei vormen van boekbinden. Komende zaterdag 14  december 2014 is er de cursus Japans boekbinden en Shibori.  Deze workshop wordt gegeven door Marja Wilgenkamp.

Wat is Shibori eigenlijk? Shibori is de Japanse verzamelnaam voor allerlei Shiboriverschillende reserveringstechnieken voor textiel. Je kent misschien wel de tie-dye techniek, die is namelijk de meest bekende vorm in het westen. Een reserveringstechniek wordt gebruikt bij het verven van allerhande stoffen. Via een reserveringstechniek wordt bepaalde delen van de stof ‘geblokkeerd’ zodat de verf op die plaats niet kan doordringen.

Sommige van deze reserveringstechnieken kunnen tot op zekere hoogte ook gebruikt worden met papier. Het resultaat is steeds anders en blijft dus verrassend. Daarna kan het nog prima gebruikt worden om een stempeltechniek, kalligrafie of een andere bewerking op uit te voeren.

Na het oefenen met de shibori worden de resultaten die je maakte ingebonden via de Japanse boekbindtechniek. Je kan dan een eigen uniek exemplaar van je Japans boekje mee naar huis nemen!

De workshop zal plaatsvinden in boekbinderij Wilgenkamp, Binnenplaats 40 in de gemeente Hoorn. Om deel te nemen betaal je € 85,00. Met die bijdrage is je materiaal en koffie, thee en lunch betaald. De workshop duurt van 10.00 tot 16.00 uur.

Bron: Boekbinderij Wilgenkamp

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?