Tot zover in 2013 record aantal toeristen naar Japan

Het aantal buitenlandse toeristen in Japan tot en met oktober van dit jaar heeft 8.66 miljoen behaald. Hiermee is het vorige record van 2012 (8.610 miljoen reizigers) verbroken. Deze groei wordt toegeschreven aan het economische beleid van premier Shinzo Abe, wat heeft geleid tot een zwakkere yen. Momenteel krijg je ¥ 141 voor 1 euro.

Eerder had ik al geschreven dat een record aantal buitenlandse bezoekers naar Japan gingen in de eerste helft van 2013. De overheid dacht toen 10 miljoen bezoekers te kunnen ontvangen in 2013. Terwijl er in 2012 8.37 miljoen reizigers waren. In principe is het mogelijk om dat aantal te kunnen behalen.

De cijfers die bekend gemaakt werden door de Japan National Tourism Organization (JNTO) liet zien dat er een toename was van 74% in aankomsten vanuit China deze oktober, in vergelijking met dezelfde periode een jaar geleden. Er was het afgelopen jaar een vermindering van toeristen uit China als gevolg van een territoriaal geschil over de Senkaku/Diaoyu eilanden en andere historische onderwerpen, wat resulteerde in rellen in China en een boycot van alles wat met Japan te maken had. De toename van de bezoekers kan een teken zijn dat, tenminste in termen van zaken en toerisme, dingen steeds beter worden voor de twee Aziatische grootmachten, ondanks de voortdurende spanningen tussen hen.

Het toeristische agentschap zegt dat Abenomics, Abe’s economische stimuleringsprogramma om het land te bevrijden van jaren van deflatie, heeft geleid tot een zwakkere yen en de mogelijkheid van goedkopere vluchten naar het land van de Rijzende Zon. Ook heeft de verlaging van visumbeperkingen voor sommige landen meegeholpen. Zorgen over de nawerking van het nucleaire ongeval van Fukushima in 2011 lijken ook te verminderen.

Er wordt gehoopt dat de Olympische Spelen in de zomer van 2020 in Tokyo de toerisme in Japan zal helpen.

Bron: Business Recorder

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?