CD review: ADAMS – せせらぎ(Seseragi)

This post is also available in: English

ADAMS - seseragiWe kennen ADAMS van het AVO J-Rock Festival van afgelopen juli en daar maakte ook ik kennis met het duo. Ze hebben hun eigen draai gegeven aan de muziek die zij maken. Pas geleden heeft ADAMS een nieuwe single uitgebracht namelijk せせらぎ (Seseragi). De vraag is of ze nog steeds hun eigen draai geven aan hun nieuwe nummers.  Ik vind het super dat ik een review mag maken, mijn eerste, van deze single. Lees verder wat ik ervan vindt.

De nieuwe single bestaat uit de volgende nummers:

1. せせらぎ (Seseragi)
2. ROMEO
3. One and only

Het eerste nummer is meteen de titelsong van de single: せせらぎ (Seseragi). Het nummer begint met een simpele piano intro met een bass geluid op de achtergrond. Hierna volgt een gitaarsolo en wordt het ritme wat versneld. Na de intro zijn er weer wat minder instrumenten te horen. Onder de begeleiding van de piano begint ADAM te zingen. ADAM zingt op een zeer rustige, relaxte manier. Je krijgt een goed beeld van ADAM zijn stem aangezien er niet zoveel instrumenten te horen zijn. Na een soort van zangintro hoor je Shota zijn gitaarstukken weer goed en wordt het tempo weer opgevoerd. In het refrein zitten enkele wat langere noten die ik erg mooi vind klinken. Het nummer klinkt voor mij ergens wel verdrietig eigenlijk, desondanks geeft het nummer mij wel een soort energieboost omdat het ritme telkens word opgevoerd. Erg mooi nummer, ik genoot vooral van Shota’s gitaarsolo’s en de lange uithalen van ADAM vond ik erg mooi.

Het tweede nummer heet ROMEO. Dit nummer begint gelijk met zang van ADAM, de intro bestaat uit zang en gitaar en wordt gevolgd door een ritme waar je zeer makkelijk op zou kunnen heen en weer bewegen. Als ik me moest inbeelden hoe ADAM op het podium dit nummer zou zingen dan zou hij constant aan het dansen zijn. Na het eerste stuk van het nummer volgt er een korte pauze en gaat het nummer over in een rap, gezongen door Shota, dit klinkt erg pakkend vind ik zelf! ondertussen hoor je ADAM ergens vaag op de achtergrond, nadat het rapgedeelte over is komt het heerlijke refrein weer terug. Natuurlijk zit ook in dit nummer weer een geweldige gitaarsolo van Shota, persoonlijk vind ik dat dit het nummer wel goed aanvult. Dit nummer vind ik erg leuk, en ik zou het lastig vinden om niet stiekem mee te bewegen op het ritme aangezien dit erg pakkend is.

Het derde nummer heet One and Only. Dit nummer word geïntroduceert met een hoog tempo en geeft mij het idee alsof ik door een fantasiewereld heen vlieg. Het nummer klinkt erg vrolijk in het begin en na een korte intro begint ADAM met zingen, zijn stem klinkt hier erg mooi en ergens ook wat dromerig. Wat mij erg opvalt aan dit nummer is dat er wat rustigere stukken inzitten, maar desondanks blijft het tempo hetzelfde. Shota zijn gitaar is ook erg goed te horen op de achtergrond Het nummer is zeer energiek en het doet mij eerlijk gezegd ook wel denken aan een anime opening of iets in die richting. Ergens halverwege het nummer hoor je een geluid dat verdacht veel op kerstbellen lijkt. Hierna verandert het ritme totaal en wordt het wat langzamer, maar dit is slechts van korte duur, na enkele seconden komt het energieke, drukke tempo weer terug. In dit nummer vind ik dat ADAM zijn stem af en toe wat minder goed te horen is door de vele instrumenten die te horen zijn, maar desondanks vind ik dit een erg leuk nummer omdat het zo energiek, dromerig en vrolijk klinkt in mijn ogen!

En natuurlijk mag de nieuwe PV niet ontbreken! ADAMS bracht niet alleen dit nieuwe album uit, maar maakte bij het nummer せせらぎ (Seseragi) ook meteen een PV!

In de PV zit ADAM in een badkuip die langzaam volloopt, hij zit hier wat verdrietig en eenzaam. Hierna vaagt het beeld uit en zie je hoe ADAM en Shota vrolijk samen buitenlopen als scholieren. Samen ketsen ze stenen in het water, Dit is een terugblik want het volgende moment zit ADAM op exact dezelfde plek, maar dan alleen. Hierna zie je een shot van hoe Shota ADAM zoent. Tussen deze korte filmfragmenten in zie je ADAM en Shota in een totaal witte omgeving staan en zijn zij aan het zingen en gitaar spelen. Het verhaal dat zich afspeelt komt zeer verdrietig over. Als je de clip kijkt begin je je langzaam af te vragen wat er met Shota is gebeurd en waarom ADAM zo verdrietig en radeloos is. Uiteindelijk aan het einde van de video zie je ADAM weer in de badkuip zitten en zie je hoe hij zijn polsen doorsnijdt, vervolgens wordt hij er langzaam uitgetild en zie je hoe Shota zijn geliefde knuffelt. De PV is erg zielig en laat goed zien waartoe mensen in staat zijn als ze verliefd zijn. De PV was best schokkend ergens, ik had niet verwacht dat ADAM zelfmoord zou plegen toen hij in de badkuip zat, ik had eerder verwacht dat Shota was overleden en dat ADAM zou blijven leven.

Persoonlijk vind ik dat ADAMS live net zo goed klinken als op hun opgenomen versies, maar live is het natuurlijk veel leuker aangezien ze er dan nog hun eigen draai aan kunnen geven. De single せせらぎ (Seseragi) is zeker een aanrader! Zelf vind ik dat er veel variatie inzit, het eerste nummer klonk wat verdrietig maar het laatste nummer daarentegen was weer heel energiek en vrolijk! Een goede afwisseling zit er dus in en zo krijg je gelijk een goede indruk van waar ADAMS toe in staat is met hun talenten.

En mocht je het nog niet weten: ADAMS zal aankomende lente weer naar Nederland komen!

せせらぎ (Seseragi) kwam 18 november uit en kost €12,-. De single kan gekocht worden bij ADAMS 2 Eves. Vanaf 25 december is de single te koop via Amazon Mp3 en iTunes.

Chachamaru

Student op het Grafisch Lyceum. Houdt altijd wel van wat lol maken en staat open voor nieuwe uitdagingen, naast haar studie vind zij het erg leuk om te tekenen, ontwerpen, muziek te maken en houdt zich natuurlijk bezig met alles in en rond Japan. Gastblogger voor AVO blog.

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?