Haiku symposiums: Haiku vandaag in Europa en Japan

Foto via www.haiku.be
Herman Van Rompuy tijdens de voorstelling van zijn tweede Haiku bundel op de Japanse Ambassade in Foto via www.haiku.be

Haiku International Association (HIA) uit Tokyo zal twee Haiku Events organiseren in de maand januari van 2014. Het gaat om een symposium in Brussel in België en een lezing en uitwisselsessie in Rome in Italië.

Op vrijdag 24 januari is het de beurt aan Brussel. Het symposium zal gaan over Haiku vandaag in Europa en Japan. Het evenement duurt van 10.30 uur tot 16.30 uur, inclusief een receptie en zal doorgaan in de zaal van de Zweedse permanente delegatie in de Europese Unie. Het adres is Square de Meeûs 30, 1000 Brussel. De taal waarin dit symposium gehouden wordt, is Engels.

Eén van de panelleden is Herman van Rompuy, de president van de Europese raad. Die ervoor bekend staat Haiku te schrijven. Hij kwam hiermee al meerdere malen in de media. Zo bracht hij onlangs nog een Haiku in het één programma Café Corsari, componist Dirk Brossé componeerde een nummer rond een Haiku van Van Rompuy. Ondertussen bracht hij al zijn tweede Haiku-bundel uit, ook dit kwam aan bod tijdens dat programma. Deze hobby leverde hem de bijnamen Haiku Herman en Haiku Prime Minister op.

De andere panelleden zijn:

Lars Vargö, de Zweedse ambassadeur voor Japan,
Drago Štambuk, Kroatisch ambassadeur voor Brazilië,
Willy Vande Walle, professor aan de Katholieke Universiteit Leuven,
Akito Arima, voorzitter van de Internationale Haiku Associatie,
Toru Kiuchi, professor aan de Nihon Universiteit,
en verschillende Haiku poëten uit andere landen zoals Duitsland, Verenigd Koninkrijk, maar ook Nederland!

Twee dagen later, op zondag 26 januari is het tijd voor de lezing door Dokter Akito Arima, voorzitter van het HIA, die tevens ook voormalig minister van onderwijs en voorzitter van de Universiteit van Tokyo is, en de uitwisselingssessie Haiku voor deelnemers in Rome, Italië. De lezing zal in het Japans zijn, maar de vertaling zal in het Italiaans mee te volgen zijn. Voor de uitwisselingssessie zal de voertaal Engels zijn. De locatie is het Japan Cultureel instituut in Rome dat je kan vinden op Via Antonio Gramsci, 7400197 Rome.

Voor de uitwisselingssessie moet je inschrijven, deelname is gratis. Dit kan via mail, via datzelfde mailadres kan je over beide evenementen meer informatie verkrijgen..

Bron: Ambassade van Japan in België, PDF 

Dj Robintje

Hallo allemaal! Dj Robintje hier, Global Moderator op avo-forum. Mijn bijdragen aan de blog zullen uit enkele totaal verschillende dingen bestaan. Van persoonlijke stukjes (beantwoorden van vragen), tot concert beschrijvingen, en nieuwtjes en ontdekkingen in de muziek/anime/drama's. Nieuwe vragen zijn zowel hier, als op het forum welkom!

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?