Let’s Draw! Japan: Ontwerp je eigen Nieuwjaarskaart

Begin dit jaar had ik het over de Japanse gewoonte van de “nengajo” oftewel Nieuwjaarskaarten. Kerstkaarten zijn niet zo belangrijk voor de Japanners als de nieuwjaarskaarten. De nieuwjaarskaarten moeten precies op 1 januari aankomen.

http://yubin-nenga.jp/

Voor diegene die de kaarten nog niet hebben uitgestuurd heeft de website “Let’s Draw! Japan” (gesponsord door Japan Post) een mogelijkheid voor jou om originele kaarten te versturen. In principe is de deadline om de nengajo op te sturen, zodat de kaarten op tijd aankomen, rond 25 december. Dat was gister, maar toch wilde je dit niet onthouden.

Er zijn verschillende manieren om je creativiteit te tonen, zoals het versieren van de prefectuur waar je in woont. Er is zelfs een mogelijkheid om met een kalligrafiepenseel, natuurlijk nog steeds digitaal, aan de gang te gaan. Japanners hebben al duizenden van hun eigen originele tekeningen op de website ingediend. Het is mogelijk om na je uiting van creativiteit je ontwerp te delen via Facebook of Twitter om te kunnen imponeren. Voor mensen die niet kunnen tekenen, die kunnen snel kaarten ontwerpen met behulp van de ‘postkaart design kit 2014’ tool. Het is ook mogelijk om een bestaande template op te zoeken die je leuk vindt. In ieder geval genoeg mogelijkheden om je Japanse vrienden te verrassen!

Bron: RocketNews24

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?