Top 3 schattigste hiragana tekens bepaald via poll

Hiragana, het fonetisch alfabet is normaliter het eerste schrijfsysteem dat je leert. Het wordt vaak beschreven als ‘schattig’, vanwege de manier waarop de karakters worden beschreven. Vergeleken met het moeilijk te onthouden kanji en de hoekige katakana wordt hiragana met lussen en rondingen geschreven.aiueo - hiragana kaart
De website Niconico News heeft een poll online gezet voor de lezers om erachter te komen welke van de karakters de lezers het schattigst vinden.

21,1% van de deelnemers kozen voor “あ”, dat staat voor a. Het is ook meteen het eerste wat je leert bij de fonetische alfabet lessen. De respondenten zeiden dat het karakter “een harmonie heeft en een zekere assertiviteit heeft” en dat “het voelt als een hoofdpersoon”. Een man zei: “Niet alleen komt het aan het begin, maar het begint ook bij het woordje “ai” (liefde), dus ik hou van dit karakter!”

14% ging naar het karakter “ゆ”, dat je leest als “yu”, juist vanwege de manier hoe je het moet schrijven en het omkrullen en dat het leuk klinkt. Een respondent zei dat het karakter “rond is en het is een begin van een aantal klassieke Showa namen voor schattige meisjes als Yuko en Yumi.”

7,4% ging naar “ね”, die je uitspreekt als “ne”. Dit wordt in het Japans gebruikt aan het einde van een zin als in “Denk je ook niet?” of “Toch?”. Respondenten zeiden over deze karakter: “Wanneer het aan het einde van een zin geplaatst wordt, zowel de vorm en het geluid het zachter maakt.” en “Het geluid is leuk en de kleine draai aan het einde ziet eruit als een staart!”

Bron: RocketNews 24 en KF Studio

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?